Annons:

VFF SERIESEGRARE I KAVAJ EFTER GULLRINGENS SEGER

Västerviks FF är klart för division 3 efter Gullringens seger mot Aneby. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringens GoIF slog serietvåan Aneby SK med 4–1 och det innebär att Västerviks FF:s serieseger är klar utan att de själva har spelat.

Annons:

Västerviks FF är tillbaka i division 3-fotbollen efter flera misslyckade uppflyttningsförsök och på fredagskvällen följde många spelare och ledare från klubben den hyperintressanta matchen mellan Gullringen och Aneby på Gullemon.

Om Gullringen lyckades med uppgiften att bärga tre poäng var VFF:s seriesegrare klar och det gick vägen.
Gullringen vann med 4–1 efter en stark kollektiv insats från det gulsvarta laget.

Dubbla mål av Thuresson

Jesper Wärnehall, en av Gullringens bästa spelare för kvällen, gjorde 1–0 på frispark i 37:e minuten och Isack Thuresson stötte in 2–0 på en hörna i början av andra halvlek. Samme Thuresson fyllde på med 3–0 efter dryga timmens spel när han fintade bort en bortaförsvarare och var säker i avslutet.

Kort därpå reducerade Aneby till 3–1 och hade några chanser för att krypa närmare målmässigt. När Kevin Gaines sköt 4–1 på tilläggstid var Gullringens seger och Västerviks serieseger i hamn.

Gullringen klev i och med segern upp på 37 poäng, tre poäng bakom Aneby, och har chansen att plocka kvalplatsen inför slutomgången.