Annons:

Horn inleder samarbete med lokal förening – så ser upplägget ut

Horn/Hycklinge IF och Djursdala SK inleder ett samarbete och ska ha ett gemensamt utvecklingslag under 2020. Foto: Pixabay

Horn inleder samarbete med lokal förening – så ser upplägget ut

Horn/Hycklinge IF:s framtid har varit osäker. Nu inleder föreningen ett samarbete med Djursdala SK. 
– Det kommer röra sig om ett kombinerat utvecklingslag, säger H/HIF:s ordförande Lotta Roos.

Annons:

Horn/Hycklinge IF har drabbats av flera tunga spelartapp efter förra säsongens slut och jobbat hårt för att leva vidare. 

Tidigare i veckan hade Horn/Hycklinge möte med Djursdala SK om ett eventuellt samarbete. Lotta Roos, ordförande i H/HIF, berättar att det var ett positivt möte som ser ut att leda till att föreningarna kommer ha ett gemensamt utvecklingslag.

– Det är vad vi har diskuterat och gäller i dagsläget. Djursdala är positiva och vi är positiva men det är inte hundraprocentigt klart. Vi har bestämt oss för att inte ha något lag i division 6. Jag kommer ta kontakt med förbundet i nästa vecka och meddela vårt beslut, säger Lotta Roos.

Så ser upplägget ut

Även om föreningen inte kommer ha ett eget a-lag i division 6 är Lotta Roos glad över att de har nått denna lösning.  

– Det känns bra. Vi kan inte tvinga spelare att spela kvar hos oss, vill man inte så vill man inte. Det känns kul att det blir någon form av seniorfotboll i vår förening, säger Lotta Roos.  

Djursdala spelar i division 5 och kommer ha sitt utvecklingslag tillsammans med Horn/Hycklinge. 

– Om det finns någon Horn/Hycklinge-spelare som är a-lagsaktuell så måste spelaren i fråga skrivas över till Djursdala för att kunna spela a-lagsmatcher med dem. Det är ett beslut som spelarna får ta. Vi har pratat med våra spelare som tycker att det är en bra lösning. Vi ska bara hitta formerna för hur träningar och liknande ska se ut, säger Roos. 

"En bra lösning"

Representanter från både Horn/Hycklinge och Djursdala träffades tidigare i veckan och det som återstår är att DSK:s styrelse ska ta ett formellt beslut i frågan. 

– Det är inte hundraprocentigt klart. Vi i Horn/Hycklinges styrelse tycker att det är en bra lösning och Djursdala har styrelsemöte nästa vecka. Deras representanter på mötet tycker att det är en bra grej och ser inga bekymmer med en sådan lösning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt