Annons:

Bra genomkörare för VFF – kryssade mot etablerat division 3-lag

Fredrik Lindhe var duktig i Västerviks FF:s första träningsmatch mot Lindsdal. Foto: Ossian Mathiasson

Bra genomkörare för VFF – kryssade mot etablerat division 3-lag

Division 3-nykomlingen Västerviks FF fick en bra genomkörare i första träningsmatchen mot Lindsdals IF. Matchen slutade 2–2 efter en väl genomförd insats. 
– För att vara vår första match gjorde vi det ganska bra, säger tränaren Stefan Gustavsson. 

Annons:

Stefan Gustavsson var verkligen nöjd med sättet som hans lag genomförde matchen på. Ett spel- och bollskickligt Lindsdal gick ifrån till 2–1 i paus och hade ett ganska stort spelövertag innan Västervik fick ordning på det. 

Med fem minuter kvar av matchen sköt Alfred Grahn 2–2 på ett regnigt och blåsigt Fjölebro IP. 

– Lindsdal hade ganska bra fart i första halvlek. Det gick undan i omställningarna innan vi lyckades komma in i det. Det var flera gånger som vi blev överspelade när vi satte press. De kom förbi vår första press och vände spelet snabbt, säger Stefan Gustavsson. 

När gjorde ni justeringarna och fick bättre koll på dem?

– Vi kände väl inte att vi orkade pressa så mycket så vi föll hem mer. De tröttnade i andra halvlek och vi hade haft svårt att orka i 90 minuter. Spelet jämnades ut ganska mycket i andra, de kom inte igenom lika lätt. Vi låg mer samlat och de mattades av. Vi hade chanser och det hade Lindsdal också, säger Gustavsson. 

Flera unga spelare fick chansen

Västervik saknade flera potentiella startspelare, startade matchen med tre U19-spelare och hade sex U19-spelare på planen i andra halvlek. 

– Vi har fått en bra start. Vi har många unga spelare som knackar på dörren så ingen av de etablerade spelarna ska känna sig helt säker. Vi har en bra bredd på vår trupp. 

Klart bäst i dagens match i Lindsdal var Fredrik Lindhe, som gjorde VFF:s första mål som betydde 1–1, och Tobias Bertilsson. 

– Lindsdal är ett etablerat division 3-lag och jag tycker att vi stod upp bra mot dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt