Annons:

Tung första halvlek fällde VFF på klassisk mark

Stefan Gustavssons Västerviks FF gjorde en mindre bra halvlek och en bra halvlek mot Åtvidabergs FF. Foto: Ossian Mathiasson

Tung första halvlek fällde VFF på klassisk mark

0–5 i baken efter 45 minuter. Västerviks FF hade ingen rolig första halvlek i kvällens träningsmatch mot Åtvidabergs FF på Kopparvallen. 
– Vi hade inget eget spel i första halvlek och löpte mest luft, säger VFF-tränaren Stefan Gustavsson efter 1–5-förlusten. 

Annons:

Åtvidabergs FF var inte för särskilt många år sedan ett stabilt allsvenskt lag men under de senaste säsongerna har det klassiska laget rasat genom seriesystemet.

Under 2020 spelar ÅFF i division 2 och i kvällens träningsmatch mot Västerviks FF, nykomling i division 3, var det klasskillnad, framför allt i första halvlek. VFF hittade inte rätt på Kopparvallens konstgräs och hamnade i ett 0–5-underläge i halvtid. 

– Det var lite väl stora siffror. I första halvlek låg vi alldeles för högt i vår press, vi försökte spela vårt eget spel men det räckte inte till. ÅFF hittade ytorna mellan våra lagdelar, vilket gjorde att vi hamnade på mellanhand gång på gång, säger Stefan Gustavsson och fortsätter:

– Fyra av fem mål gick till på exakt samma sätt. De hittade ut med en boll på en duktig yttermittfältare som satte in bollen på backen samtidigt som de fyllde på många mittfältare med fart. Det var spelare som kom i full fart. Det var lite tråkigt, de hade inte så mycket mer. Deras femte mål var en hörna som studsade in. 

Karlsson tröstmålade

VFF hade inget eget spel i första halvlek och gjorde med 0–5 på tavlan en del justeringar i halvtid. 

– Vi var bortspelade i första halvlek. I halvtid pratade vi om att vi skulle satsa på en mer defensiv uppställning, det borde vi kanske ha gjort något tidigare. Vi spelade mer defensivt, vann mycket boll och täckte stora ytor. Problemet var att vi inte hade någon att spela upp bollen på. Vi spelade ändå mer av vårt eget spel och det kändes som att vi fick tillbaka självförtroendet. Det var bra i andra halvlek, det tar vi med oss. 

I mitten av andra halvlek gjorde det meriterade nyförvärvet, Sonny Karlsson, tröstmålet fram till 5–1. 

Redan på lördag har VFF chans till revansch i träningsmatchen mot Högsby IK. 

Tobias Palm fick beröm för andra halvlek och Jakob Jonsson gjorde ett piggt inhopp.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt