Annons:

Han stoppas från övergång till VFF – spelar inget alls just nu

Anton Westerberg (till höger) vill lämna IFK Västervik till förmån för Västerviks FF men övergången stoppas. Foto: Ossian Mathiasson

Han stoppas från övergång till VFF – spelar inget alls just nu

Anton Westerberg har tröttnat på tillvaron i IFK Västervik och vill gå över till Västerviks FF. Det är en övergång som hans nuvarande klubb står i vägen för. 
– Jag tycker att det är taskigt att de inte släpper mig, säger huvudpersonen själv till Dagens Västervik. 

Annons:

I fjol var det offensivt skicklige Kliton Bakiu som ville lämna IFK Västervik och i stället spela med rivalen Västerviks FF, en övergång som stoppades av IFK Västervik som meddelade att de vägrade släppa honom. 

Nu har det rullat upp en liknande historia som Dagens Västervik kan avslöja. IFK Västervik stoppar Anton Westerberg från att gå över till Västerviks FF och det har gjort att Westerberg bestämt sig för att sluta spela fotboll på grund av motivationsbrist. 

– Det stämmer. I och med att jag har spelat för klubben (IFK Västervik) sedan jag var fem år och alltid stått upp för dem i både med- och motgång så tycker jag att det är taskigt att de inte släpper mig, säger Anton Westerberg. 

Varför vill du byta klubb?

– VFF är en klubb som gör en satsning och då hade det varit kul att vara med på deras resa och få nya utmaningar. Även konkurrenssituationen gör att man kan utvecklas mer, säger Westerberg. 

"Alldeles för dåligt"

I november gick IFK Västervik ut med nyheten om att den snabbe och starke forwarden Anton Westerberg lämnat klartecken för fortsatt spel men nu har han ångrat sig 

– När jag skrev på nytt kontrakt så visste jag om att vissa spelare skulle flytta men det var många från fjolårstruppen som sa att de skulle spela den här säsongen. Men riktigt så blev inte fallet utan IFK snittar 10-15 man på träningarna, det är alldeles för dåligt, säger Westerberg. 

Har du tränat med VFF?

– Nej. IFK har inte gett mig tillåtelse att träna med VFF så det har inte blivit av. 

Vad anger IFK för skäl till att inte släppa dig?

– De anger inget skäl alls, det är det som är problemet. Tidigare har de sagt att de aldrig hindrar spelare som vill spela i en högre division. Nu skiljer det en division mellan lagen så jag ser inga problem. De ska bara kunna släppa mig men det gör de inte. 

Vad säger VFF om situationen?

– De jobbar så gott det går men de har inte kommit fram till en direkt lösning.

Spelar ingen fotboll alls

Just nu spelar inte Westerberg någon fotboll överhuvudtaget.

– Nej, jag skiter i det. Som det ser ut just nu så har jag ingen motivation till att spela i en klubb som IFK Västervik. Det är alldeles för dåligt med folk på träningarna och jag tror att de kommer få det tufft i division 4. 

Du kommer inte spela med IFK Västervik denna säsong?

– Förmodligen inte. Det är väl om jag skulle få tillbaka suget något enormt men i dagsläget kan jag inte se det. Jag slutade träna med IFK för mer än en månad sedan. Vi var sex man på en träning, jag tröttnade på det och folk från VFF hörde av sig och vi började diskutera. Vi kom fram till att jag kunde börja träna med dem så länge de fick klartecken från IFK men det har strulat. 

Dagens Västervik har sökt IFK Västerviks ordförande Christer Jansson vid flera tillfällen utan att lyckas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt