Annons:

Kryss för WIBK i sista matchen – nu väntar kvalspel

Philip Svahn blev tremålsskytt. Foto: Arkivbild

Kryss för WIBK i sista matchen – nu väntar kvalspel

Det blev oavgjort för Westerviks IBK i hemmamatchen mot Tenhult inför tomma läktare. Nu väntar kval kommande helg – om inte förbundet ändrar sig.
– Vi är inställda på att spela kval, säger tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Inför tomma läktare skulle Westerviks IBK försöka vinna serien. Men efter en svag öppningsperiod blev det endast en poäng hemma mot Tenhult.

– Vi började väldigt dåligt. Första perioden var nog den sämsta på hela säsongen. Andra var jättebra, säger Christopher Malmberg.

I mellanakten hämtade WIBK upp 1-4 till 4-4. 

– Vi krigar på, men skapar inte lika mycket i den tredje. Det var väldigt mycket fulspel, grisig innebandy och mycket frustration från båda lagen. Men det blev en poäng i alla fall.

"Var väldigt annorlunda"

Att spela utan publik var en speciell upplevelse, säger Malmberg.

– Det var väldigt annorlunda. Det var avslaget och dött. Men ju längre matchen gick desto mer slutade man att tänka på det. Det blir mycket adrenalin, men man saknar stödet från läktaren.

Nu väntar kval till division 2 för WIBK om inte förbundet säger något annat.

– Vi ska spela fredag och söndag mot Moheda. Vi ställer in oss på det och ska försöka få till bra träningar innan det. Vi vet inte hur förbundet ser på detta med covid-19, så vi får helt enkelt avvakta och se om det blir kvar. Än så länge är vi inställda på uppgiften.

Ingen i WIBK stack ut mer än någon annan.

Fakta

Poäng WIBK: Philip Svahn (3+0), Christoffer Pettersson (1+1), Mathias Svensson (1+0), Andreas Rundberg (0+1), Victor Bohlin (0+1), Albin Liffner (0+1), Joakim Klintorph (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt