Annons:

Premiärseger i värmen – Nilsson blev matchhjälte

Tom Nilsson blev matchhjälte för Hjorted/Totebo i dagens premiär. Foto: Arkivbild

Premiärseger i värmen – Nilsson blev matchhjälte

Hjorted/Totebo inledde seriespelet mot Rödsle på lördagen, när det var som allra varmast. Matchen avgjordes sent, när runt fem minuter återstod satte Tom Nilsson segermålet för H/T som vann division 6-premiären med 2-1 (1-1).

Annons:

– Det känns givetvis kanon att få en seger att börja med. Det var tufft, men det var likadant för båda lagen och tempot blev därefter. Det var ingen hög intensitet, men bra krigat, säger H/T-tränaren Robert Hagelin om värmen och matchen.

Rödsle inledde målskyttet redan i nionde minuten när hemmalaget tappade markering efter ett inkast. Strax därefter kvitterade Hjorted/Totebo. Unge Melker Holmberg slog en klockren hörna på bortre stolpen där Martin Arvidsson nickade in 1-1.

– Alla var helt slut i halvtid såg det ut som, ändå håller vi upp farten och spelet. Jag tycker vi tog över mer i andra, de fick en utvisning, men vi hade tagit över redan innan det. De satsade mest på kontringar i andra, sista 30 var vi det starkaste laget, säger Hagelin.

"Hade de hetaste chanserna"

Det starkaste laget ja. När det var runt fem minuter kvar av matchen slog Daniel Öhlund en djupledsboll till Tom Nilsson som sprang sig fri, rundade målvakten och rullade in 2-1. Ett riktigt snyggt mål.

– Det var viktigt med en snabb kvittering, men jag tycker vi hade de hetaste chanserna sett över hela matchen, summerar Hagelin Hjorted/Totebos premiärseger.

Hagelin gav beröm till hela laget som krigade på bra i värmen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt