Annons:

Nykomling i god form inför efterlängtad premiär – siktar på nytt kontrakt

Jennifer Ilhammar är en av Tjusts nyckelspelare inför debutsäsongen i division 2. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Nykomling i god form inför efterlängtad premiär – siktar på nytt kontrakt

Tjust IF FF är nykomlingar i damernas division 2. Samtidigt som många andra lag har legat på latsidan har Tjust förberett sig väl inför helgens premiär. 
– Vi hade en veckas uppehåll (28), sedan har vi kört på med träningar och matcher vecka 29, 30 och 31, säger huvudtränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Det har varit en lång och utdragen försäsong men i morgon, lördag, spelar nykomlingen Tjust sin efterlängtade seriepremiär mot Kenty i damernas division 2. 

Efter att fotbollen fick klartecken till att spela matcher i mitten av juni har Tjust spelat fem matcher och tränat på för att komma väl förberedda inför debutsäsongen. 

– Vi har hållit igång rätt bra under de senaste semesterveckorna och spelat matcher mot bra motstånd, bland annat mot Växjö DFF i Toyota Cup (förlust 2–6) och IFK Kalmar F19 (förlust 1–5). Båda lagen hade med sig flera a-lagsspelare och det var viktiga erfarenheter för oss, säger Joakim Krüger.

Storseger i genrepet

Tjust gjorde sedan processen kort med division 4-laget Rosenfors IK i genrepet och vann med förkrossande 11–0. 

– Vi spelade efter linjerna som vi hade satt upp och Rosenfors var ett mindre bra motstånd. Vi fick en spelare utvisad i början av andra halvlek, säger han. 

Hur tror du att ni kommer stå er i division 2?

– Svårt att säga, jag vet ingenting om motståndarlagen. Det enda laget som jag vet lite grann om är Vimmerby, det är ett bra och tufft lag som spelar tufft. Vi får en fingervisning på lördag. Vi får det kanske svåraste motståndet direkt – Kenty gick igenom förra säsongen utan förlust, slutade tvåa och missade uppflyttning.

Vill hålla sig kvar

Tjusts målsättning är att ta tillräckligt många poäng för att behålla statusen som division 2-lag efter elva omgångar. 

– Jag hoppas att vi kan ta poängen som krävs så vi håller oss kvar och blir ett stabilt division 2-lag på sikt, det är målsättningen. Vi har ett tajt öppningsschema med matcher mot tre troliga topplag – Kenty, Tranås/Torpa och Eksjö. Jag hoppas att vi får ett bra besked på lördag, kanske så pass att vi skräller. Jag vill att vi spelar och försvarar oss bra och gör det som vi har tränat på. 

Det känns som att ni är redo inför premiären?

– Ja, formen ska inte vara något problem. Vi har kört ganska hårt i två veckor, sedan har vi kört lite lugnare under denna vecka. Formmässigt ska vi vara på topp. 

Förstärkt ledarstab

Tjust får klara sig utan nyckelspelaren Alva Wretman på obestämd tid. I matchen mot Rosenfors ådrog sig mittbacken en knäskada. 

– Hon spelar ingenting under den kommande månanden, det är en misstänkt korsbandsskada. Det är en jätteduktig spelare så det var ingen rolig skada. 

Inför säsongen har Tjust en ny assisterande tränare i form av Daniel Farray. 

– Det är en bra och trevlig kille som är tydlig, rak och kan mycket anfallsfotboll. Vi har också fått in en massör som kommer var 14:e dag och en målvaktstränare. Klubben ställer upp för damlaget så vi har fått det vi vill ha. 

Fakta

Tjusts premiärtrupp till matchen mot Kenty: Nora Massi, Amanda Jansson, Izabella Preusse, Kristin Oscarsson, My Aldas, Karolina Axelsson, Alicia Strand, Gabriella Krüger, Ida Wallin, Wilma Edström, Jennifer Ilhammar, Mikaela Danielsson, Charlotte Arvidsson, Liz Johansson, Melissa Mladenova, Klara Grönlund.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt