Annons:

VIF vann derbyt mot Tjust. Foto: Simon Henriksson

Klara 5-0 för VIF i derbyt: "Inte vår bästa match"

Vimmerby IF hakar på i kampen om seriesegern. Derbyt mot Tjust IF FF slutade 5-0 (3-0).
– Vi gör absolut inte vår bästa match, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Det var dubbla derbyn på Ceos den här lördagen. Dagens andra derby spelades mellan Vimmerby IF och Tjust och det var hemmalaget som till slut vann klart. 

Detta trots att Tjust inledde optimistiskt.

– Jag måste ge en eloge till Tjust, de kom ut hårt och gjorde det svårt för oss. Vi kom inte upp i den nivå vi vill med passningsspel och rörelse. Sedan gör vi jäkligt fina mål och det är jäkligt starkt, men det är när vi spelar precis som vi ska, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Tjust hade faktiskt ett kanonläge att ta ledningen i inledningen av matchen.

– Jag vet inte om tjejerna var lite nervösa för att det var derbymatch, men vi är inte riktigt med i början. Hade de gjort 1-0 där hade de nog fått en jäkla bränsle på brasan. Det får vi tacka något högre för. 

"Inte samma rörelse"

Men efter att Stina Kägo Bragsjö gett hemmalaget ledningen tog VIF över matchbilden mer och mer. I första halvlek såg också Malin Engström och Nathalie Johansson till att det blev 3-0. 

I den andra halvleken såg Kägo Bragsjö till att öka på med sitt andra och lagets fjärde för dagen. I slutskedet kom även 5-0 genom Andrea Lundgren. 

– Vi får inte fart på bollen riktigt, har inte samma rörelse som tidigare och blir stillastående. Vi slarvar lite i passningarna, men tre poäng är jätteviktigt. Vi får fem plusmål också. Jag tror definitivt att Tjust kan störa många lag. 

Tidigt byte

Nathalie Johansson utgick rätt tidigt i andra halvlek, men det var mest en säkerhetsåtgärd, förklarar Mikael Rinaldo.

– Alla på bänken var bandagerade där ett tag. Jag tycker att det är kul att se spelarna som går in, vi ökar i stort sett intensitet när vi byter. 

Efter derbyviktorian väntade lagfest för VIF. 

– Det har varit en stor snackis hela vägen, säger Rinaldo och skrattar:

– Det allra viktigaste i dag var tre poäng och att vi håller serien vid liv. Nu ska vi göra en bra träningsvecka och så tar vi Eksjö nästa helg. 

Åtminstone tillfälligt, då Kenty spelar på söndagen, går Vimmerby upp i serieledning efter derbysegern. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt