Annons:

Jennifer Ilhammar gjorde sin bästa match för säsongen. Foto: Simon Henriksson

Krüger efter derbyförlusten: "Så här det har sett ut hela säsongen"

Tjust IF FF inledde inspirerat och kunde tagit ledningen tidigt i derbyt. Men två snabba Vimmerbymål grusade poängchanserna.
– De straffar oss stenhårt när de får läge, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust såg inte ut att se Vimmerby som en storasyster i inledningen av matchen. Gästerna kom ut kaxigt, spelade med självförtroende och skapade flera nästanlägen. Dessutom hade man en superchans första 20 – men bollen tog i ribban från nära håll trots helt öppet mål. 

– Vi får kämpa för varje målchans och det är så här det har sett ut hela säsongen. Vi får inte in bollen, säger tränaren Joakim Krüger och fortsätter:

– Vi gör det jättebra första 20 minuterna, men efter det visar Vimmerby att de är större och tuffare än oss. Så fort de bryter bollen på mitten så smäller det. Vi är inte där än riktigt. 

Vad tror du att det hade betytt för matchbilden om ni fått ledningsmålet?

– Det hade gett oss en extra skjuts, så är det ju. Vi hade några chanser och rann igenom några gånger. Hade vi fått det målet hade det blivit en annorlunda match. 

"Tror på henne"

I andra halvlek var Tjust inte där på samma sätt och Vimmerby kunde gå fram till 5-0 och ta en klar seger.

– Vimmerby vinner klart rättvist men jag tycker att det blir lite stora siffror. 2-0 eller 2-1 hade nog varit mer rättvist. Men de straffar oss stenhårt när de får läge. 

Tjust är nu under strecket i serien, men har också haft ett väldigt tufft spelprogram. 

– Vi har stört alla lag vi har mött. Hur dumt det än låter, så är jag riktigt nöjd spelmässigt. Förhoppningsvis släpper det nu. Vi har mött topplagen och nu har vi de nedre lagen kvar. 

I Tjust debuterade meriterade nyförvärvet Molly Kortz. Hon har tidigare spelat i division 1 och precis skrivit på för klubben.

– Jag tror på henne, om hon bara får träna några gånger. Hon har fina kvaliteter, men är inte i matchform än riktigt. 

Beröm fick Jennifer Ilhammar, Kristin Oskarsson och Izabella Preusse. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt