Annons:

Sportchefen om misstänkta fusket: ”Då har spelaren gjort sitt i föreningen”

BOIF misstänker att Krokstorp IF använde sig av en spelare från Oskarshamns AIK i gårdagens division sex-match. Stefan Johansson, sportchef i OAIK, blir smått chockad när han får reda på uppgifterna.
– Det kan jag inte tänka mig, det låter otroligt, säger han till vår tidning.

Annons:

I går berättade vår tidning om att BOIF gjorde en ovanlig upptäckt på en division sex-plan. I Krokstorp fanns nämligen en spelare från division ett-klubben Oskarshamns AIK och BOIF kommer nu att lämna in en protest.

– Det är ingen dussinspelare de tar med och det är inte så snyggt. En division ett-spelare i division sex, det syns ju. Robin Lundahl kände igen honom direkt och han spelade 30 minuter och sedan gick han av när Robin påtalade det, sa BOIF:s Viktor Fransson till vår tidning.

"Låter otroligt"

Oskarshamns sportchef Stefan Johansson blir förbluffad när han får uppgifterna berättade för sig.

– Nej nej, det kan jag inte tänka mig. Det låter otroligt. Om det skulle vara sanning vet jag inte hur spelaren tänker. Det låter så långsökt att jag inte kan tro att det är sant. Det vore märkligt om han äventyrar sin karriär genom att spela en match i division sex.

Spelaren det handlar om, enligt BOIF, är Habib Askar.

– Jag vet att han kommer därifrån och hans bror spelar där. Jag skulle bli väldigt förvånad om det var sant.

Vad skulle det få för konsekvenser?

– Det vore en katastrof för spelaren i så fall, men vi får undersöka det. Jag ska inte säga något innan jag vet om det ligger någon verklighet bakom det här, men är det sant har spelaren gjort sitt i föreningen i det läget och han kommer bli straffad av förbundet och det blir Krokstorp också. Jag får prata med pojken.

Hur påverkar det Oskarshamns AIK om det är sant?

– Det ger inte oss någon bra renommé om det skulle vara verklighet, men vi kan inte äga spelarnas fritid, de vet om vad som står i kontrakten. De dår inte medverka i en annan klubb utan vår tillåtelse.

Fotnot: Vår tidning har varit i kontakt med Habib Askar som via sms getts möjlighet att kommentera anklagelsen från BOIF.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt