Annons:

Nu förbjuds spel på lokala fotbollsmatcher – ska motverka matchfixning

Vad oddsen är mellan Djursdala SK och Södra Vi IF är snart inte intressant längre.

Nu förbjuds spel på lokala fotbollsmatcher – ska motverka matchfixning

Snart är det slut på betting kring Vimmerby IF, Hultsfreds FK och Västerviks FF samt en rad andra lokala klubbar. Spelinspektionen har tagit beslut om nya regler.

Annons:

Förbuden har tagits fram av Spelinspektionen i syfte att motverka matchfixning och för att skydda idrottsutövare som ännu inte fyllt 18 år. 

De nya reglerna innebär ett förbud mot spel på fotboll lägre än division 2. Tidigare har det gått, hos vissa bolag, att spela på matcher så långt ned i seriesystemet som division 5. Spel på träningsmatcher som inte är landskamper förbjuds också.

"Fotboll är en högrisksport när det gäller matchfixning och det finns särskilda risker med låga divisioner. Bevakningen är sämre och utövarna tjänar inte pengar på sitt idrottande", skriver Spelinspektionen i ett pressmeddelande. 

Spelinspektionen meddelar också att det inte längre kommer gå att spela på regelbrott, som gula kort, utvisningar och straffar.

– Detta är ytterligare ett steg i arbetet med att minimera riskerna för matchfixning och det hot mot idrottens integritet som matchfixningen utgör, säger Nicklas Hjertonsson, enhetschef på Spelinspektionen i ett pressmeddelande. 

Förbuden gäller endast för sport i Sverige och träder i kraft från och med årsskiftet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt