Annons:

RYSARAVSLUTNING VÄNTAR FÖR VÄSTERVIK EFTER NY FÖRLUST

Stefan Gustavssons Västerviks FF föll och Skärblacka krossade Malmslätt. VFF har bara tre poäng ner till negativt kval så slutomgången blir en rysare. Foto: Ossian Mathiasson

RYSARAVSLUTNING VÄNTAR FÖR VÄSTERVIK EFTER NY FÖRLUST

Västerviks FF förlorade med 1–3 mot Torstorps IF och kan hamna i negativt kval. Nu väntar en rysare i sista omgången av division 3.
– Nu är vi indragna i det hela, säger tränaren Stefan Gustavsson.

Annons:

Västerviks FF åkte till Torstorp med förhoppningen om att lösa en poäng och fixa nytt kontrakt i division 3. Tränaren Stefan Gustavsson sa inför matchen att det ska mycket till för att det ska bli negativt kval för VFF.

Med tanke på dagens resultat finns risken att det blir kval. VFF föll med 1–3 samtidigt som Skärblacka körde över Malmslätts AIK med 5–0 och klev upp på den negativa kvalplatsen.

VFF står på 13 poäng och +1 i målskillnad och Skärblacka på 10 poäng och -2 i målskillnad inför sista omgången. 

Rysare väntar i slutomgången

En rysaravslutning väntar eftersom VFF tar emot serietvåan Smedby AIS, som slåss för uppflyttning, och Skärblacka möter mittenlaget Nässjö FF.

– Det känns verkligen jobbigt att Skärblacka vann med så stora siffror. Nu är vi indragna i botten och kan tvingas till kval. Vi har kanske tittat för mycket på Dagsberg som föll och blev passerade av Skärblacka. Vi ligger tre poäng före Skärblacka och har tre plusmål att gå på. Vi möter Smedby och de möter Nässjö så det är en svårare match för oss, säger Stefan Gustavsson. 

Hur ser du på att ni har hamnat i denna sits inför sista omgången?

– Det känns inte alls bra. När vi mötte Skärblacka förra helgen hade vi många chanser för att göra mål och vinna matchen. Det är två svaga insatser som gör att vi har hamnat här, säger Stefan Gustavsson. 

Tre insläppta mål på elva minuter

Tim Håvestam gav VFF ledningen i den tolfte minuten innan Torstorp höjde sig och gjorde tre mål inom loppet av elva minuter i första halvlek. 1–1 i 22:e minuten, 2–1 i 30:e minuten och 3–1 i 33:e minuten.  

– Det var en ganska dålig match som inte var så välspelad. Efter en avvaktande start tog vi över och var bra en stund. Det kändes som att vi hade initiativet, det var tryggt och lugnt, säger Gustavsson och fortsätter:

– 1–1 var en ren tillfällighet. Det var en frispark som träffade en av våra spelare och studsade fram till en av deras spelare som fick öppet mål. 2–1 kom efter ett långt inkast. Vår försvarare förlorade en duell och deras spelare nickade in bollen. Det var både svagt försvarsspel och oflyt. Sedan fick de in 3–1 före halvtid. 

16-åring gjorde bra inhopp

I andra halvlek hade VFF stora problem med att vaska fram chanser. 

– Vi skapade inte så mycket, det var mest halvchanser på fasta situationer. Det var en ganska svag match från vår sida. 

Bäst i VFF var Christoffer Sjöblad och Daniel Engel. 16-årige inhopparen Mehmet Tekbas fick beröm för sina 30 minuter på planen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt