Annons:

Ankarsrums drömmar om spel i femman gick i kras i dag

Ankarsrum föll borta mot Ekenässjön på söndagen. Foto: Arkivbild

Ankarsrums drömmar om spel i femman gick i kras i dag

Ankarsrums IS åkte på söndagen på sin andra raka storförlust i fotbollskvalet. Efter 7-1 till hemmalaget Ekenässjön kan AIS nu släppa alla drömmar om spel i division fem nästa säsong.

Annons:

Det var de båda nollpoängarna i kvalgruppen till division fem som möttes på söndagseftermiddagen, Ekenässjöns IF mot Ankarsrums IS.

AIS förlorade med 6-3 hemma mot IK Vista i premiäromgången, och Ekenässjön hade det ännu tyngre som föll mot Sommens AIF med hela 5-0.

Seger var ett måste för Ankarsrum för att fortfarande ha en chans till att få spela division fem nästa säsong, men det var aldrig riktigt nära.

"Filmar till sig straff"

Redan efter tolv minuter ledde hemmalaget Ekenässjön med 2-0. Visserligen reducerade Mostafa Yassin till 2-1 i den 37:e minuten – detta sedan man haft en bortdömd 1-2-boll inne dessförinnan, men hemmalagets 3-1 kom strax därefter. Ett psykologiskt tungt mål för Ankarsrum.

– De filmar till sig en straff och domaren går på det. Det är klart att killarna tjurar ihop lite då. Jag brukar inte skälla på domarna, men vanligtvis om de är dåliga så är de det åt båda håll, men det här var det sämsta jag har varit med om på länge, säger Ankarsrums tränare Jonas östman.

Fyra återbud 

AIS startade den andra halvleken bra och hade några goda intentionen, men istället kom 4-1 till Ekenässjön tio minuter efter paus. Sedan rann det bara på. Matchen slutade 7-1 och i mitten av andra halvlek fick Ankarsrum också Jonas Karlsson utvisad.

– Vid 5-1 är det samma sak igen. De filmar till sig en straff, som de sätter. Sedan var det ridå ner för vår del.

– Att vi har oerhört mycket sjukdomar och skador underlättar ju inte heller. I dag fick vi exempelvis fyra återbud av startspelare. Nej, det här är bara glömma och istället ta nya tag till nästa säsong, säger Jonas Östman, som inte ville ge extra beröm till någon av sina spelare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt