Annons:

Palmér tremålsskytt i Storebros premiärseger mot Gunnebo

Anton Palmér visade vägen med tre mål när Storebro slog Gunnebo med 5–1 i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Palmér tremålsskytt i Storebros premiärseger mot Gunnebo

Storebro IF har fått en pangstart på division 5-säsongen. 5–1-segern i premiären mot Gunnebo IF talar sitt tydliga språk. Anton Palmérs tre mål fällde avgörandet. 
– Jätteskön premiär med vinst och att vi fick göra lite mål, säger Anton Palmér, spelande tränare i Storebro. 

Annons:

Storebros försvarare Albin Magnusson gjorde 1–0 redan i första minuten innan Gunnebo kvitterade till 1–1 genom Armin Beganovic fyra minuter senare. 

Därefter handlade allting om Storebro i målprotokollet som tog hem en tämligen enkel seger på bortaplan. Anfallaren Anton Palmér visade vägen med tre raka mål – 2–1 i 13:e minuten, 3–1 i 25:e minuten och 4–1 i 67:e minuten. Med 20 minuter kvar av ordinarie matchtid fastställde mittbacken Hans Jonsson slutresultatet till 5–1. 

– Jätteskönt. Det kändes hela tiden som att vi skulle vinna matchen med några mål. Vi fick kanske ett lite för tidigt mål och slappnade av. Gunnebo kvitterade och tog över initiativet men de hände inget på sista tredjedelen. De hotade inte oss så mycket, säger Anton Palmér i Storebro. 

"Var lite trött i avsluten"

Storebro fick därefter stopp på Christoffer Gustavsson som styrde Gunnebos uppspel och tog över tillställningen, enligt Palmér. 

– Vi hotade jäkligt mycket i djupled med tanke på att vi är ett lag som är snabba offensivt. När jag gjorde 2–1 och 3–1 fick jag bollen i djupet och gjorde mål, säger Palmér. 

Storebro hade bra kontroll på matchen efter paus och vann komfortabelt. 

– De ökade inget tempo utan de blev trötta. Vi kände oss pigga, kom upp tätare på dem och dominerade mycket rent chansmässigt. De hade väl en chans som Ströberg (Fredrik) räddade.

Tre mål från din sida, hur känns det?

– Jätteskönt, men jag hade bud på att göra mål på två frilägen till. Jag var lite trött i avsluten. Det viktigaste var att vi vann och fick med oss ett bra momentum. 

Lönnblom hyllar Palmér

Division 5-nykomlingen Gunnebo fick en tung start på säsongen. 

– Inte kul att börja med en förlust och framför allt inte i en enkelserie där man måste ta så många poäng som möjligt. Resultatet speglar inte riktigt matchbilden, vi spelade riktigt bra stora perioder men blev straffade av deras tyngd och omställningsspel med en riktigt duktig forward (Anton Palmér). Vi spelade bra fram till sista tredjedelen, sedan slog Storebro långt och hade forwarden som var livsfarlig hela tiden, säger Peter Lönnblom. 

Storebros kollektiva insats erhöll beröm. Bäst i Gunnebo var Christoffer Gustavsson och Viktor Adolfsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt