Annons:

Oscar Karlsson gjorde matchens enda mål när Hultsfred premiärvann.

Indirekt frispark avgörande när HFK vann – målvakten hyllades

Hultsfreds FK fick med sig tre poäng från sin premiärmatch i division fem hemma mot IFK Västervik. HFK vann med 1-0 efter att Oscar Karlsson gjort matchens enda mål efter en indirekt frispark.

– Det känns skönt att vi har med oss minst tre poäng in i sommaruppehållet, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Annons:

Båda tränarna, Krister Borgh i Hultsfred och Torleif Dunsäter i IFK Västervik, var överens om att HFK var det starkaste laget till en början.

– Första 20-25 var vi betydligt bättre. Sen tycker jag att det var en jämn match överlag med målchanser åt båda håll. Det kunde ha gått lite hur som helst, säger Borgh.

– De hade den första halvleken, det är inget att säga om det. Hultsfred tryckte ned oss och vi fick inte tag i vårt spel. Trots det hade vi tre ordentligt giftiga kontringar där det kunde blivit mål, men deras målvakt (Nader Alsafadi, reds anm.) ska ha en eloge, han var helt fantastisk, säger Torleif Dunsäter.

”Inte värda att åka på en torsk”

Matchens enda mål kom tio minuter in i den andra halvleken när hemmalagets Oscar Karlsson hittade nätet.

– Domaren bedömde att det var ett hemåtspel så vi fick en indirekt frispark som vi slog väldigt snabbt. Västervik hann inte med där, säger Krister Borgh.

– En tilltrasslad situation där vår mittback fick en kille mer eller mindre över sig. Han låg ner och skulle försöka få bort bollen och sparkade den åt sidan. Vår målvakt plockade upp den och domaren ansåg att det var ett hemåtpass och vi hann inte ställa om. Det känns surt att vi förlorade på det sättet och att vi ens förlorade. Jag tycker att vi skulle haft med oss minst ett oavgjort resultat. Vi var inte värda att åka på en torsk här så det smärtar lite, säger Dunsäter.

Befarad knäskada

I Hultsfredslägret var det förstås glädje över tre viktiga premiärpoäng.

– Det känns skönt att vi har med oss minst tre poäng in i sommaruppehållet. Vi har en match till så vi hoppas på sex poäng. Det jag är mest nöjd med i dag är energin i den första halvleken. Vi tappade lite av det i andra halvleken och då kom Västervik till bättre. Vi har lite att jobba på till matchen på tisdag, säger Krister Borgh, som berömde Nader Alsafadi och Sebastian Strömboms första halvlek.

Dagen blev ytterligare lite tråkigare för IFK Västervik då Simon Henriksson fick lämna planen med en misstänkt knäskada.

– Jag är ingen läkare, men det kan vara korsbandet. Vi får hoppas att det inte är så allvarligt som jag befarar, säger Torleif Dunsäter, som berömde hela laget med extra plus till Ludwig Gustafsson och Ayman Hadrous. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt