Annons:

Stormatch för VHF hemma i kväll:

Stormatch väntar för Alexander Meijer och hans Västerviks HF hemma i kväll. Foto: Stefan Härnström

Stormatch för VHF hemma i kväll: "En fantastisk möjlighet"

I kväll spelas en av Västerviks HF:s största handbollsmatcher någonsin, när man tar emot klassiska RP från Linköping i Svenska cupen.
– Jag skulle säga att matchen har betydelse för föreningen i framtiden, säger tränaren Alexander Meijer.

Annons:

I den första omgången av Svenska cupen i handboll besegrade Västerviks HF seriekollegan Finspångs HK med 27-26 efter shoot-out.

I kväll spelas den andra omgången, och för VHF väntar finfrämmande i hemmahallen. Motståndare är nämligen topplaget i division 1, RP IF Linköping. Den anrika klubben är numer mest känd som plantskola för talanger och kommer med stor sannolikhet få kvala till Allsvenskan senare i vår.

”Fantastisk möjlighet”

– Det här är en fantastisk möjlighet att få se högklassig handboll i Västervik, och en underbar utmaning för vårt unga lag. Jag skulle till och med säga att matchen har betydelse för föreningen i framtiden, säger VHF-tränaren Alexander Meijer.

– Många av våra ungdomsspelare kommer se matchen i kväll, lära sig massor och hitta förebilder. Vi har en härlig utveckling på ungdomssidan nu, inte minst bland tjejerna, vilket är väldigt kul.

Handikappsystem

I Svenska cupen tillämpas ett handikappsystem där lag från lägre divisioner får lägga tre shoot-out per skillnad i serienivå. Dessa läggs innan matchen drar i gång, så VHF kan alltså ha ledningen med 6-0 redan vid matchstart. Och det kanske kan behövas med tanke på motståndet?

– Man vet ju aldrig vad de kommer med för lag, men förhoppningsvis har de med många av sina division 1-spelare. Det gäller att vi är kompakta, organiserade och håller ner tempot. Om det blir högt tempo i matchen så är risken stor att vi snabbt blir frånsprungna, säger Alexander Meijer.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt