Derbyseger för Westerviks IBK tog laget uppåt i tabellen

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Westerviks IBK vann söndagens jämna derby i innebandytvåan mot Craftstaden B med 4-3. I och med segern gick WIBK om Oskarshamns-laget i tabellen.

WIBK fick en drömstart på matchen när Maja Andersson satte 1-0 redan efter 14 sekunder. Westervik ledde med 2-1 efter den första perioden och med 4-2 efter den andra.

Drygt sju minuter in i den tredje perioden reducerade gästerna till 4-3, men närmare än så kom man inte.

– Det såg riktigt bra ut i dag. Alla kämpade hårt och vi höll oss till planen att få stopp på deras ledande spelare. Vi hade bra tålamod och bra koll på händelserna även efter deras 4-3-reducering, säger tränaren Thomas Johansson.

Bäst i WIBK var Molly Karlsson, målvakten Siri Jonsson och Astrid Göthberg.

I och med segern gick WIBK upp på fjärde plats i serien, på samma poäng som femman Craftstaden men med bättre målskillnad.

Målskyttar för Westervik: 1-0 (00.14) Maja Andersson, 2-0 (11.18) Hedda Ivarsson, 3-1 (21.11) Moa Fredriksson, 4-2 (37.28) Moa Fredriksson.

Här hittar du all matchfakta och tabell.