Annons:

Westerviks IBK ställer in morgondagens match mot Färjestadens IBS på grund av att WIBK har ett konstaterat coronafall i truppen. Foto: Bildbyrån

Lokalt lag ställer in bortamatch på Öland efter coronafall

Westerviks IBK fick på fredagseftermiddagen ett bekräftat coronafall i truppen och ställer in morgondagens bortamatch mot Färjestadens IBS på Öland.

Annons:

Smittspridningen av covid-19 i Sverige ökar kraftigt. Flera lokala matcher har ställts in och nu kommer besked om ytterligare en match som skjuts på framtiden. 

En spelare i Westerviks IBK:s damtrupp fick på fredagseftermiddagen besked om att hon har testat positivt för covid-19 i ett PCR-test. 

– Det blir ingen resa till Öland i morgon. Vi fick reda på det nyss. Spelaren tränade i tisdags, var sjuk i torsdags och har nu fått ett bekräftat positivt svar, säger Peter Johansson, tränare i Westerviks IBK. 

I och med att en spelare har testat positivt för covid-19 väljer WIBK att pausa verksamheten tills vidare. 

– Vi tränar inte på tisdag men vi får se om vi kan köra på torsdag. Risken finns att det kan vara någon mer i truppen som är smittad och jag misstänker att matchen nästa helg är i farozonen. Vi får se när vi kan återuppta verksamheten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt