Annons:

Westerviks IBK:s damer förlorade för fjärde matchen i rad. Foto: Pixabay

WIBK föll i jämn match – åkte på fjärde raka förlusten

Westerviks IBK har efter premiärsegern inkasserat fyra raka förluster i damernas division 4. 
– Vi hade hoppats på ett bättre resultat i dagens match, säger tränaren Peter Johansson. 

Annons:

Westerviks IBK vann sin premiär mot Väckelsångs IK med 11–9 i början av oktober. Därefter har laget fyra raka förluster. 

Det blev förlust med 4–6 i dagens jämna hemmamatch mot Ingelstad IBK. 

– Det är inte så roligt att ha fyra raka förluster. Vi hade kanske räknat med att förlora mot Färjestaden, Carlshamn och Craftstaden B men hoppades på mer i dag. Ingelstad var duktiga och spelade med ett snabbt passningsspel. Vi försökte stå emot med samma medel genom att hålla bollen inom laget, komma upp samlat och skjuta bra. Vi hade vissa problem med markeringsspelet och det är målen som fattas, säger tränaren Peter Johansson.

Tre mål av Ivarsson

Det var en mycket jämn tillställning och Ingelstad var hela tiden steget före i målprotokollet.

Vid ställningen 1–1 efter första perioden drog Ingelstad ifrån till 3–1 i mitten av andra perioden. WIBK låg under med 3­–4 inför slutperioden och Ingelstad vann till slut med 6–4. 

– Det var ett fall framåt jämfört med tidigare matcher. Vi släppte in 28 mål på de tre första matcherna och nu har vi tio insläppta på två matcher. Spelmässigt är det bra men vi räcker inte riktigt till mot vissa motståndare. Det var en jämn match, säger Johansson. 

15-åriga Inez Karlsson, en av fem inlånade spelare från äldsta ungdomslaget, var värd beröm tillsammans med tremålsskytten Hedda Ivarsson. Emilia Ilhammar hamnade också i målprotokollet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt