Annons:

Max Ernstsson gjorde två av WIBK:s mål i förlustmatchen mot Gränna. Foto: Arkivbild

WIBK gjorde en stark insats mot topplaget – trots manfall

Westerviks IBK åkte till matchen mot Gränna AIS med endast elva utespelare. Ändå bjöd man topplaget på en fajt.
– Det var jämnare än siffrorna visar, säger WIBK-ledaren Joachim Björkman efter 9-4-förlusten.

Annons:

Topplaget Gränna AIS väntade på bortaplan för Westerviks IBK i en av helgens alla matcher som inte ställts in på grund av pandemin. Men det var ett WIBK som åkte till polkagrisland sargat.

– Vi var kort om folk. Några jobbade, någon var bortrest och någon var sjuk. Vi hade bara elva utespelare och möter ett topplag. Trots vad siffrorna säger så gör vi det bra. Det var jämnare än siffrorna visar och bara i sista perioden hade vi tre, fyra ramträffar, säger ledaren Joachim Björkman.

WIBK hamnade tidigt i underläge när Gränna gjorde 1-0 efter 26 sekunder. Knappt tio minuter senare utökade hemmalaget till 2-0. Innan perioden var över hade Max Ernstsson reducerat för Westervik.

– Första är helt jämn måste jag säga. Vi får en olycklig start, men spelar upp oss. När vi är så få måste man spela med tålamod, värdera lägen så vi inte bara får springa och jaga, och det gör vi riktigt bra måste jag säga.

Fick spela på chans

I den andra akten blev det jobbigare. Gränna gjorde fyra mål och ledde med 6-1 inför slutakten.

– Det blir en hel del olyckliga mål där. Vi skapar lägen, men istället för att vi gör mål kontrar de på oss. Så gör de tre av fyra mål i andra perioden. Men trots att det står 6-1 efter två perioder känns det verkligen som att vi är med i matchen och resultatet speglade inte matchbilden. Det var fortsatt ganska jämnt.

WIBK gick för det och lyckades göra tre mål i den tredje akten. Problemet var att även Gränna gjorde det. 

– Vi spelar lite på chans i tredje och då blir det lägen åt andra hållet. Det var inga sura miner efteråt. Vi möter ett bra lag och gör en väldigt bra bortamatch efter förutsättningarna. Det var en jämnare match än siffrorna visar och med lite medstuds kunde vi ha haft en ledning att gå på i början.

WIBK:s mål gjordes av Max Ernstsson och Petter Gustavsson, som båda blev tvåmålsskyttar. Alla spelare förtjänade beröm för insatsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt