WIBK löste tredjeplatsen efter seger i sista matchen

Westerviks IBK tog tre poäng i sista matchen och fixade tredjeplatsen i damernas division 2. Foto: Bildbyrån

Westerviks IBK vann säsongens sista match mot Väckelsång med 12–7 och fixade tredjeplatsen.
– Totalt sett var det väl tredjeplatsen som vi hade chans på med tanke på hur bra ettan och tvåan är, säger tränaren Peter Johansson.

Westerviks IBK kan lägga en fin säsong till handlingarna och den avslutades på bästa möjliga sätt. Väckelsång besegrades med 12–7 på hemmaplan. WIBK ledde med 3–0 efter första perioden och drygade ut sin ledning till 9–4 i andra perioden och 12–4 sju minuter in i tredje perioden. Väckelsång snyggade till siffrorna med tre raka mål i slutskedet av matchen, 12–7.

– Vår målsättning var att ta tredjeplatsen och vi visste att vi skulle fixa det vid seger samtidigt som de andra resultaten gick vår väg. Vi löste det och det känns jättebra, säger Peter Johansson.

Vad är förklaringen till att ni tar hem tredjeplatsen?

– Det känns som att vi har tre kedjor som producerar och vår styrka är att vi inte är beroende av en-två spelare som kan göra mål, säger Peter Johansson.

Nöjd med insatsen

Peter Johansson är nöjd med insatsen i säsongens sista match.

– Vi låg bra i defensiven, höll dem på utsidan och kontrade in en del mål. När vi väl hamnade fel efter att ha pressat dem så blev vi straffade bakåt, de slog långt och gjorde mål. Så fort vi spelade som vi ska var det stabilt. Jag var aldrig direkt orolig, säger Johansson.

Det är i skrivande stund oklart om Peter Johansson fortsätter som huvudtränare för WIBK:s damer. Det är inget som parterna har fört en diskussion kring.

Plusbetyg delades ut till fyramålsskytten Maja Andersson och målvakten Siri Jonsson.

Fakta

Poäng, WIBK: Maja Andersson 4+2, Hedda Ivarsson 4+0, Annie Magnusson 3+0, Hanna Holmström 0+2, Elin Andersson 0+2, Ronja Rosén 1+0, Gabriella Johansson 0+1.