Annons:

WIBK tog imponerande seger – tre mål på 35 sekunder avgjorde

Westerviks IBK vann mot Färjestadens IBS och är obesegrade efter fyra omgångar. Foto: Bildbyrån

WIBK tog imponerande seger – tre mål på 35 sekunder avgjorde

Westerviks IBK fortsätter imponera i damtvåan. I dag blev det seger med 6–3 mot Färjestadens IBS som vann serien i fjol. 
– Vi följer den matchplan som vi hade bestämt oss för, säger tränaren Joachim Björkman.

Annons:

Westerviks IBK kom till dagens toppmöte med två segrar mot Nybro och Vimmerby och kryss i senaste matchen topptippade FBC Kalmarsund Ungdom. 

På andra sidan stod fjolårets seriesegrare Färjestadens IBS och WIBK svarade för en klockren insats. 

– Jag är jättenöjd. Vi var tajta i vår 2–2–1-uppställning och hade stor respekt för dem med tanke på att de vann serien i fjol. Vi spelar tajt och får många kontringslägen, säger Joachim Björkman. 

WIBK gjorde ett målmässigt ryck med tre mål inom loppet av 35 sekunder i första perioden. Annie Magnusson gjorde 1–0 efter 14.24, Gabriella Johansson 2–0 efter 14.29 och Alice Svensson efter 14.59. 

– Det var en bra minut som i princip avgjorde matchen. Allt studsade in och det gav oss arbetsro medan de var tvungna att ligga på ännu hårdare för att komma ifatt. Det skapade strukturen för matchen. De låg på medan vi kontrade på dem och gjorde mål när de närmade sig, säger Björkman. 

"Riktigt stabil laginsats"

Färjestaden reducerade till 3–1 innan första periodens slut och Ronja Rosén satte 4–1 för WIBK vid passeringen för halva matchen. Direkt efter Färjestadens 4–2-mål i upptakten av tredje fyllde WIBK på med både 5–2 och 6–2 efter mål av Ronja Rosén och Annie Magnusson. Segerns skrevs till 6–3. 

– Jag tycker att vi ligger bra i vårt försvar och de skapar inte så mycket. Det är en riktigt stabil laginsats. 

Nu har WIBK tagit poäng av FBC Kalmarsund Ungdom, vunnit mot Färjestaden och möter SSG IF i nästa omgång. 

– Det är de tilltänkta topplagen och vår säsongsstart är jättebra. Att ta en poäng borta mot Kalmarsund är otroligt bra. Vi tog en klar seger i dag även om det blev stressigt på slutet, det är ett svårt lag att vinna mot. De tog ut målvakten med åtta minuter kvar och gav det chansen. 

Alla spelare i WIBK erhöll beröm för en väl genomförd insats. 

Fakta

Mål och assist, WIBK: Annie Magnusson 2+0, Ronja Rosén 2+0, Hedda Ivarsson 0+2, Maja Andersson 0+2, Gabriella Johansson 1+0, Alice Svensson 1+0, Alwa Andersson 0+1, Ellinor Johansson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt