Annons:

WIBK KLART FÖR KVALSPEL – HON GJORDE SJU MÅL

Westerviks IBK kunde jubla över en säkrad kvalplats idag. Arkivfoto

WIBK KLART FÖR KVALSPEL – HON GJORDE SJU MÅL

Westerviks IBK:s innebandydamer är klart för kval till division ett. Det står klart efter att Skillingaryd utklassats med 10-2 på bortaplan idag. Lisa Nilsson svarade för mäktiga sju mål i matchen.
– Vi gjorde en väldigt stabil match, säger assisterande tränaren Joachim Björkman.

Annons:

Westerviks damlag har gjort en fin säsong och inför den sista omgången av division två står det nu klart att laget är klart för kvalspel till division ett.

Bortamatchen mot jumbon Skillingaryd vållade som väntat inte WIBK några problem. Bortalaget gjorde ett matchavgörande ryck redan i den första perioden, där de gick fram till en 4-1-ledning. Det var dock lagets svagaste period i matchen.

– Vi jagade bara snabba avslut. Trots att vi ledde med 4-1 var det hafsigt spel. Vi jagade mål istället för att låta spelet leda oss fram till mål, säger Joachim Björkman.

Avslutar med seriefinal

I den andra perioden fyllde Westervik på med ytterligare två mål och ledde därmed med 6-1 inför de sista 20 minuterna. Där blev det ytterligare fyra bortamål och segersiffrorna skrevs till slut till 10-2.

– Vi spelade bättre och mer som ett lag i andra och tredje, sen trillade det inte in lika många mål som det kanske borde ha gjort. Sett till 60 minuter var det en stabil match, det kändes lugnt. Skillingaryd har fått in lite spelare sedan vi mötte dem senast så det var ett mycket bättre lag nu.

Inför den sista omgången är Westervik serieledare och klart för kvalspel till division ett. I den sista omgången väntar seriefinal hemma mot Tranås. Det är en match som kommer att avgöra vilket av lagen som vinner serien.

– Vi har haft mycket matcher mot bottenlag nu där det har blivit mer offensivt spel och samtidigt blivit lite mer luckor bakåt. Det blir skönt att få en toppmatch nästa helg då det känns viktigt att få en bra genomkörare mot ett bra motstånd inför kvalet. Sen tror jag inte att det har så stor betydelse om vi blir etta eller tvåa inför kvalet, säger Joachim Björkman. 

Lyfte fram två backar

WIBK-tränaren lyfte fram backduon Alwa Andersson och Elin Looström lite extra.

Värt att notera är att Lisa Nilsson smällde dit sju "baljor".

– Hon får nog tillräckligt mycket kredd ändå, skrattar Joachim Björkman.

WIBK:s målskyttar mot Skillingaryd: Lisa Nilsson 7, Emma Stenborg 1, Jennipher Zeylon 1, Maja Andersson 1.

Värt att notera i övrigt är att Malin Stenborg assisterade till fyra av målen.

Tabellen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt