Annons:

Nyförvärvet har gått in i förstakedjan:

Albin Alfonsson har spelat tillsammans med Victor Wall och Jonatan Green under hela försäsongen och ser fram emot premiären. Foto: Ossian Mathiasson

Nyförvärvet har gått in i förstakedjan: "Får mycket gratis"

Han har varit moderklubben trogen hela karriären. I år spelar Albin Alfonsson i Vimmerby IBK:s dress och trivs i förstakedjan med Jonatan Green och Victor Wall.
– Kul att jag har fått en stor roll direkt samtidigt som det medför större press, säger han inför premiären mot Gränna.

Annons:

Albin Alfonsson är född och uppvuxen i Västervik och har spelat hela sin innebandykarriär i Westerviks IBK. Han har varit moderklubben trogen och inför årets säsong kände han att det var dags att lämna den för första gången. 

I morgon kväll drar division 2-säsongen igång med nya klubben Vimmerby IBK. 

– Det är spännande och jag är väldigt taggad. Jag har nog aldrig varit så här taggad inför en seriepremiär, säger Albin Alfonsson. 

I början av maj presenterades Alfonsson som VIBK:s andra nyförvärv och han kommer från en stark säsong med 35 poäng för WIBK i trean. 

– Jag velade ganska länge och funderade på vilket lag som jag skulle välja. Jag kände att jag behövde en nytändning, det var väl vad det handlade mest om, säger Alfonsson. 

Hyllar Elmér

Alfonsson har sedan tidigare haft VIBK-tränaren Michael Elmér som tränare i Westervik och hans ledarskap uppskattas av nyförvärvet. 

– Jag tycker om Elmér som tränare. Jag hade honom som tränare flera säsonger i WIBK och då gjorde han bra saker. Han plockade upp mig i a-laget när jag var 15 år, säger Alfonsson.

Vad tycker du att han gör så bra?

– Han lyfter spelare på ett bra sätt, är bra på att samtala individuellt med spelare och är en bra matchcoach. Jag lever sig in på matcherna och ger bra energi till laget.

Västerviksbon pendlar till matcher och träningar i Vimmerby tillsammans med John Pettersson. 

– Det blir tre-fyra vändor i veckan. Det funkar och vi har sagt att det inte känns så långt när vi väl åker. 

"Har något på gång"

Vimmerby IBK har under flera säsonger kämpat för att ta det efterlängtade klivet upp i division 1 och frågan är om det är nu det händer. 

– Det känns som att vi har fått ihop det ganska bra om man ser till försäsongen. Cupen i Göteborg var lyckad och vi har stått upp bra mot division 1-lagen. Det känns som att vi har något på gång, säger han och fortsätter:

– Vi har inte pratat om någon placering i tabellen än. Vi tar ett par matcher och sedan får vi väl se hur det går. Men jag går över till VIBK för att jag tror att vi kommer ligga i toppen.  

På försäsongen har Alfonsson gått rakt in i förstakedjan tillsammans med Victor Wall och Jonatan Green, klubbens överlägset bästa spelare som har vräkt in många under flera säsonger.

– Kul att man har fått en stor roll direkt men samtidigt som det medför större press. Det gäller bara att få till det, vi har lyckats bra i vår femma på träningsmatcherna. Seriematcher är dock något helt annat.

"De är uppsnackade"

Han väljer att hylla både Wall och Green och tycker att det är lätt att spela med dem. 

– Både offensivt och defensivt är det två fantastiska spelare som jag får chansen att spela med. Man får mycket gratis när man spelar med dem. 

Gränna väntar i morgondagens premiär i Vimmerby idrottshall och det är ett lag som har förstärkt truppen. 

– De är uppsnackade inför denna säsong och har ett bra lag på pappret. Det gäller att få till det också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt