Annons:

WIBK bröt svit och hakar på i toppstriden

Christopher Malmberg, numera tränare i Westerviks IBK, var nöjd när förlustsviten bröts mot Östra SK. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

WIBK bröt svit och hakar på i toppstriden

Efter två raka förluster fick Westerviks IBK jubla igen. Det blev seger med 8–2 mot Östra SK.
– Vi var tvungna att bryta trenden för att haka på topplagen, säger tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Westervik inledde division 3-säsongen med två starka segrar och kom till dagens match mot Östra med två raka förluster i ryggsäcken.

Det var med andra ord en viktig match mot Östra SK, som inlett på samma sätt med två segrar och två förluster. Westervik gjorde processen kort med gästerna och vann med 8–2. 

– Det var en riktigt viktig seger som vi behövde efter två förluster i rad. Att bryta förlustsviten var ett måste för att få positiva tongångar i laget. Stämningen har alltid varit bra men det blir alltid lättare när man får poängen med sig, säger Christopher Malmberg.

God känsla på värmningen

Westerviks avgörande ryck kom i andra perioden när laget gick från 2–1 till 6–1 och till slut vann matchen med betryggande 8–2. 

– Redan på uppvärmningen kände jag tydligt att killarna var heta och ville mycket. Vi ledare har hela veckan pratat om att vi ska göra det vi ska, då kommer motståndarlagen ha svårt mot oss. I de två senaste matcherna har vi inte gjort jobbet till 100 procent men nu låg vi rätt i försvaret och följde vår matchplan. Vi täckte skott och spelade uppoffrande, säger Malmberg. 

Ligger trea i tabellen

Det var, enligt Malmberg, ingen som riktigt stack ut ur mängden efter 8–2-segern. 

– Vi pratar mycket om att få ihop laget som en bra grupp där alla spelare vet sina roller och gör jobbet. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. 

Westervik har skrapat ihop nio poäng och ligger trea i division 3, en poäng bakom tvåan Tenhult och tre poäng bakom Forserum. 

Fakta

Poäng, WIBK: Philip Svahn 2+1, Petter Gustavsson 1+2, Christoffer Pettersson 2+0, Oscar Carlsson Schaden 0+2, Tim Karlsson 1+0, Albin Liffner 1+0, Marcus Sandberg 1+0, Andreas Rundberg 0+1, David Samuelsson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt