Annons:

Viktig seger för Westerviks IBK i toppstriden

Genrebild.

Viktig seger för Westerviks IBK i toppstriden

Det var upplagt för ett riktigt toppmöte på lördagseftermiddagen när Westerviks IBK åkte till Bankeryd. Inför matchen låg de båda lagen (så även Forserum)på 18 poäng.
- Hela laget gjorde en grym insats och slet från minut ett till slutet för varandra, säger en glad WIBK-tränare, Christopher Malmberg, efter 10-8-vinsten.

Annons:

- Vi visste att det skulle bli tufft, de hade inte förlorat hemma den här säsongen och har tre spelare på topp tio i poängligan. Vi försökte ha en formation som fick göra slitjobb och stänga i försvaret och en formation som skulle spela ut och den gameplanen följde vi väldigt bra, säger Malmberg.

Efter första perioden hade WIBK en tvåmålsledning, 2-4 på resultattavlan.

Tidigt i andra satte Tim Karlsson WIBK:s femte mål och laget fick lite andrum.

- Med en spelare mer på planen fick de utrymmet vi ville minimera. Det var en väldigt jämn match ända till slutet. Det kändes som om vi hade hyfsad kontroll på det, bara vi låg rätt kom de inte till så farliga avslut, men så fort vi gav dem lite utrymme blev vi straffade direkt, säger Christopher Malmberg.

En rysare

 Inför tredjeperioden var det jämnt. Ett mål skilde lagen åt, fördel WIBK.

Det blev en rysare hela vägen. Oscar Bastman utökade till 8-6 för WIBK. Fredrik Ruohonen reducerade till 8-7. Tim Karlsson utökade till 9-7. Med knappt sex minuter kvar gjorde Bankeryd ett åttonde mål, men bara minuten senare satte Oscar Carlsson Schaden 10-8 för WIBK, som trots en sen utvisning höll undan hela vägen.

- En sån här match ska ingen ha extra beröm över någon annan, alla i hela laget står för en väldigt solid insats, säger tränare Malmberg, som ändå lyfte fram målvakten Jesper Ahnfeldt som stod för några svettiga räddningar.

- Vi har haft en riktig road trip-november, med fyra bortamatcher, men nu är det dags för hemmamatch igen nästa helg, då hoppas jag att det kommer folk till hallen, avslutar Christopher Malmberg.

Poäng WIBK:  Oscar Carlsson Schaden 1+3, Petter Gustavsson 2+2, Tim Karlsson 2+1, Victor Bohlin 2+0, Oscar Bastman 2+0, Christoffer Pettersson 1+1, David Samuelsson 0+1, Mathias Svensson 0+1 och Philip Svahn 0+1.

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt