Annons:

Tre mål på 37 sekunder vände matchen för WIBK

Philip Svahn svarade för fyra poäng i Westerviks segermatch. Foto: Ossian Mathiasson

Tre mål på 37 sekunder vände matchen för WIBK

Serieledaren Westerviks IBK tog en ny skön seger i går. Husar besegrades med 9-4 (2-2, 4-2, 3-0) på hemmaplan.
– Vi tror på det vi gör och ser att det fungerar, det är riktigt kul att se, säger tränaren Christopher Malmberg om framgången.

Annons:

En jämn första period slutade 2-2. Mittakten fick sedan två ansikten. Husar började klart bäst och gick fram till 4-2. Då fick Westervik nog. Tränare Malmberg gick ned på folk, gjorde några mindre justeringar – och Westervik var det klart bästa laget sista halvtimmen.

Faktum är att 2-4 vändes till 5-4 på sanslösa 37 sekunder. I sista var det inget snack. Trots att Westervik drog på sig elva utvisningsminuter kontrollerade man matchen och vann med 9-4.

– Det var en bra match. Lite nervigt och jämnt i början, men det var första hemmamatchen på länge och grabbarna ville väldigt mycket. I andra fick de lite övertag och då gick vi ned på folk och gjorde om lite. Vi fick en annan fart och gjorde tre mål på en minut. Därifrån har vi övertaget matchen igenom. I sista spelade tre mot fem under lång tid, men stod upp riktigt bra. Det var riktigt kul att se mentaliteten, säger Malmberg.

Varför går det så bra för er i år?

– Vi tror på det vi gör och har ett jäkla bra go och känsla i laget. Vi har roligt tillsammans och grabbarna lyssnar och anammar det vi vlll få fram, det vi vill göra fungerar.

Fyra poäng av Svahn

Alla i laget får beröm, men Albin Liffner, Philip Svahn och Oscar Carlsson Schaden lyfts fram för sin inblandning i vändningen.

Mål + assist: Philip Svahn 3+1, Tim Karlsson 0+3, Oscar Carlsson Schaden 2+0, Albin Liffner 1+1, Petter Gustavsson 1+0, Victor Bohlin 0+1, Andreas Rundberg 0+1, Christoffer Pettersson 1+0.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt