Annons:

Philip Svahn blev tremålsskytt när Westervik vann med 5–4 mot Östra. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

WIBK kvar i serieledning – efter knapp seger

Westerviks IBK knep en knapp 5–4-seger i bortamatchen mot Östra SK och finns kvar i serieledning i division 3. 
– Det blev en onödigt tajt match. Vi kändes inte på hugget, säger tränaren Christopher Malmberg. 

Annons:

Efter förra helgens seger i seriefinalen mot Forserums IF skaffade sig Westervik en serieledning på tre poäng. 

I dagens bortamatch mot Östra SK, som finns på den nedre halvan av serien, kom inte WIBK upp i samma nivå även om det blev seger med 5–4. 

– Det var en ganska avslagen match. Motståndarna skapade inte så mycket och var egentligen inget stort hot men vi hade svårt att komma upp i fart och vår rätta nivå. Det var ganska knackigt i de två första perioderna, sedan lossnade det i tredje perioden, säger WIBK-coachen Christopher Malmberg. 

Viktiga mål av Svahn

Westervik tappade sin 2–0-ledning från första perioden till 3–3 en bit in i andra perioden och Philip Svahn gjorde sedan två psykologiskt viktiga mål. 4–3 kom med fyra minuter kvar av andra perioden och 5–3 halvvägs in i slutperioden. Östras slutforcering gav en reducering med 23 sekunder kvar av matchen men WIBK stod emot och plockade tre poäng. 

– Det var skönt att vi kunde vinna även om insatsen inte var hundraprocentig. Alla spelare var överens om att det finns mer att hämta, säger Christopher Malmberg. 

Hur mycket har förra helgens seriefinal påverkat er?

– Det är klart att det var en match som tog kraft. Det var halvdant i veckan med skavanker och sjukdom. Nu har vi spelledigt nästa helg så vi passar på att vila lite i veckan, säger han. 

Debutanten fick beröm

Westervik ligger tre poäng före Forserum med sex matcher kvar på programmet och värt att notera är att fem av dem är på hemmaplan. 

A-lagsdebutanten Joakim Klintorph fick beröm i ett svagt WIBK då Malmberg menar att det finns mer att hämta från de övriga spelarna. 

Fakta

Poäng, WIBK: Philip Svahn 3+0, David Samuelsson 1+1, Christoffer Pettersson 0+2, Mathias Svensson 0+1, William Setterdahl 1+0, Jesper Ahnfeldt 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt