Annons:

Gedigen insats bakom storseger för Westervik

Westerviks IBK gjorde en stabil insats i dag och vann med 10-2. Foto: MostPhotos

Gedigen insats bakom storseger för Westervik

Westerviks IBK vann stort mot Stenåsa-Sandby-Gårdby IF B hemma i Sporthallen. Mot gästernas unga B-lag vann man med hela 10-2 och har ännu en teoretisk chans att nå andraplatsen. 

Annons:

– Det var ganska enkelt. I vår serie får man inte använda A-lagsspelare i B-lag när det är tre omgångar kvar. De fick ställa upp med några tjejer födda 04 och 05, så de var lite svagare än när vi mötte dem första gången. Det förringar inte insatsen, vi spelar bra. Första är jättestabil, 4-0 och helt och hållet som vi vill. Vi gjorde tre mål till i andra. Första halvan av andra är bra och liknar förstaperioden. Någonstans vid 7-0 börjar vi slappna av här och var, det gick lite för lätt kanske, säger WIBK-tränaren Peter Johansson om storsegern. 

Den sista perioden var Westerviks sämsta. 

– Tredje vinner vi endast med 3-2, det är ett resultat av just avslappnandet. Inte så mycket av det vanliga spelet som stämmer, vi chansar lite mer i onödan. 10-2 är jättestabilt, det är jättebra. Vi har sju olika målskyttar och det är kanon, säger Johansson, som gav beröm till hela laget för en återigen gedigen insats. 

Med två matcher kvar har WIBK en teoretisk chans att bli tvåa, men då krävs det att Craftstaden B förlorar sin sista match, att WIBK vinner sina två och tar in 35 mål i målskillnad. 

Poängen i dag: Emma Stenborg 2+3, Annie Magnusson 2+1, Hedda iVarsson 2+1, Ellinor Johansson 1+1, Moa Fredriksson 1+1, Josefin Svensson 1+1, Emilia Ilhammar 1+0.  

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt