Annons:

Westerviks IBK hade inga problem med att besegra Svala med 21–6. Foto: Privat

WIBK gick på knockout mot Svala – kämpar för att nå andraplatsen

Westerviks IBK gjorde vad som krävdes och körde över IBK Svala med 21–6 i dag. 
– Ska vi ha chansen att ta andraplatsen var vi tvungna att få mycket plusmål, säger WIBK-tränaren Peter Johansson. 

Annons:

Westerviks IBK kan fortfarande nå andraplatsen i damernas division 2 om det blir två storsegrar mot jumbon Svala samtidigt som redan klara seriesegraren CL98 vinner mot Craftstadens IBK B kommande helg. 

I dagens första möte mot Svala gick WIBK på knockout och vann med förkrossande 21–6. Westervik vann nämligen samtliga perioder med siffrorna 7–2. 

– Den segern satt rätt bra. Vi ledare hade faktiskt eldat på tjejerna. Ska vi ha chansen att ta andraplatsen var vi tvungna att få mycket plusmål. Vi ville göra mycket mål i varje period och gjorde det bra. Vi har inte avgörandet i egna händer men vi ger oss själva chansen i alla fall, säger tränaren Peter Johansson. 

"Visar hur matchen var"

Craftstadens reserver får inte plocka någon poäng mot CL98 och WIBK behöver plocka in 19 plusmål i nästa match mot Svala.

– Vi får hoppas att CL98 kan slå Craftstaden med några mål och att vi är lika bra offensivt igen. Det är ingen lätt uppgift men så länge chansen finns så ska vi gå för det. Att göra 21 mål gör man inte på beställning, säger Johansson. 

Vad säger du om dagens storseger (21–6)?

– Det är siffrorna som visar hur matchen var. Vi hade ganska många fler chanser som vi inte gjorde mål på. Som helhet var det ändå bra. Det är inte lätt att spela när man leder så stort, det smyger alltid in sig en viss bekvämlighetskänsla. 

Moa Fredriksson fick beröm för sin prestation WIBK, likaså Jennie Schöldqvist. 

Fakta

Poäng, WIBK: Annie Magnusson 4+3, Hedda Ivarsson 4+2, Emma Stenborg 2+4, Moa Fredriksson 4+1, Emilia Ilhammar 1+2, Jennie Schöldqvist 1+2, Ellinor Johansson 2+1, Linnea Widerberg 2+0, Annie Palm 1+0, Hanna Holmström 0+1, Josefin Svensson 0+1 och Moa Allander 0+1.

Poäng, Svala: Tova Elofsson 3+0, Thea Karlsson 2+1, Lisa Hultgren 1+1, Maja Ärleskog 0+1 och Emma Adolfsson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt