Annons:

VIBK och WIBK i dragkamp om målvaktens signatur:

Linus Olsson var med och provtränade med Vimmerby IBK. Foto: Privat

VIBK och WIBK i dragkamp om målvaktens signatur: "Suget finns där"

Linus Olsson, 25, har flyttat till Västervik och har spelat med IBK Lagan i både allsvenskan och division 1. Nu är både Westerviks IBK och Vimmerby IBK på jakt efter målvaktens signatur.

Annons:

I går kom beskedet att Vimmerby IBK tappar målvakten Ludwig Strömsten, som bor och studerar i Jönköping och inte får pusslet med fortsatt spel i Vimmerby IBK under kommande säsong. 

Det nyblivna division 1-laget har med anledning av Strömstens avsked börjat titta på andra alternativ. På kvällens träning kommer en ny målvakt och tränar med VIBK. Det handlar om 25-årige målvakten Linus Olsson, som flyttade från Ljungby till Västervik i februari och har en meritlista med spel i både allsvenskan och division 1 med Lagan. 

– Vi har avvaktat med att trycka på knappen för detta. Vi kan inte ringa till en målvakt och fråga om han kanske vill spela hos oss. När ”Ludde” (Ludwig Strömsten) sa ifrån så tog jag en kontakt med Linus Olsson, säger tränaren Michael Elmér. 

Linus Olsson tränar med VIBK i kväll och får ett kontraktsförslag att titta närmare på och fundera över. 

– Jag ska provträna med VIBK i kväll, sedan får vi se hur det känns. Tanken är att jag ska fortsätta spel en säsong till. Frågan är vart när jag ska spela. Jag snackade med ”Micke” (Michael Elmér) i går så det går fort, säger Linus Olsson.

"Gruppdynamiken avgör"

Linus Olsson är nyinflyttad i Västervik tillsammans med sin sambo och när han flyttade hit så tränade han med Westerviks IBK för att hålla igång om det skulle uppstå skador i Lagan. 

– Jag känner att suget finns där. Jag ska spela en säsong till men frågan är om det blir WIBK eller VIBK. 

Så det är två klubbar som rycker i dig?

– Lite så är det. Det är WIBK och VIBK som jag har kontakt med. 

Kommer lagens divisionstillhörighet spela in i ditt beslut?

– Det är lite avgörande men det som avgör för min del är gruppdynamiken, hur laget är och vilka känslor jag får. Jag har alltid spelat i Lagan och det har varit världens bästa gäng.

Han ska känna på VIBK i kväll, fortsätta diskutera med båda klubbarna och ta ett beslut inom en ganska snar framtid. 

– Mitt beslut kommer inom de närmaste två veckorna. Jag har en diskussion med WIBK som håller på med kontraktsbiten, säger Olsson. 

För dialog med "Bobby"

Parallellt håller VIBK:s tränare Michael Elmér en kontinuerlig dialog med VIBK:s målvakt Patrik ”Bobby” Karlsson om kommande säsong. 

– Vi kollar vad han ser för förutsättningar till att fortsätta. Vi jobbar på att lösa olika bitar som gör att han kan fortsätta men vi kan få ett nej ändå, säger Elmér. 

När får ni besked från ”Bobby”?

– Han vill ha bestämt sig tills vi kör igång den 3 maj. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt