Annons:

Max Ernstson återförenas med moderklubben Westerviks IBK efter en säsong i SSL med Jönköpings IK. Foto: Ossian Mathiasson

FORWARDEN ÅTERVÄNDER EFTER EN SÄSONG I SSL

Max Ernstson lämnar SSL-laget Jönköpings IK och vänder hem till moderklubben Westerviks IBK. 

"Valet att jag flyttade hem var för att jag har tappat motivationen till att spela på högsta nivå", säger han i en kommentar på WIBK:s Facebooksida. 

Annons:

Forwarden Max Ernstson är tillbaka i Westerviks IBK och har skrivit på för två år med division 2-nykomlingen.

"Jag känner nu när WIBK gick upp att det är min plikt att komma hem för klubben. Jag känner många sedan innan och jag vet att det är ett riktigt skönt gäng och alla har division 2-nivå i sig. Jag har en väldigt bra känsla inför nästa säsong och känner att den här truppen som vi kommer ha är helt klart rätt för att kunna göra så bra som möjligt i division 2", säger Max Ernstson till klubbens Facebooksida. 

Hans personliga mål inför kommande säsong är att producera så mycket poäng som möjligt för att hjälpa laget. 

"Jag har alltid producerat poäng och jag känner att den tyngden på axlarna ska jag ha och jag trivs bra med det. Jag har drömt om att få spela i Bökensveds sporthall igen och nu i vinter kommer den bli sann", säger han. 

"Snabb och vass målskytt"

Huvudtränaren Christopher Malmberg är glad över att poängspelaren vänder hem till Västervik igen efter en SSL-säsong. 

"Riktigt roligt att han vänder hem ifrån JIK. En snabb och vass målskytt som kommer bidra med rutin från spel högre upp och med energi", säger Christopher Malmberg. 

Fakta

WIBK:s trupp så här långt: Jesper Ahnfeldt, Kasper Pettersson, Andreas Rundberg, Petter Gustafsson, Ossian Thorsson, Albin Liffner, Joakim Klintorph, Christoffer Pettersson, Philip Svahn och Max Ernstson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt