Annons:

Max Ernstson är tillbaka i WIBK igen. Foto: Arkivbild

WIBK tillbaka i division 2 – dags för premiär i afton: "Tror och hoppas vi håller"

Efter flera års kräftgång är Westerviks IBK tillbaka i division 2. I premiären väntar KFUM Jönköping på bortagolv.
– En bra värdemätare, säger tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Det har varit några tuffa år för Westerviks IBK, som var det dominerande laget i trakten i flera år under början av 2010-talet. 

Men efter förra årets succésäsong i division 3 är man tillbaka i division 2 igen. Premiären sker redan i kväll och när vi pratar med Christopher Malmberg ska han snart sätta sig på bussen till Jönköping.

– Det är väldigt spänd förväntan. Det ska bli en riktigt rolig säsong, det är ett par år sedan vi var i division 2. Nu vill vi visa vad vi kan och vad vi kan prestera. Det ska bli intressant att se om vi håller, vilket jag både tror och hoppas. Jag tror på det här laget och det ska bli väldigt intressant att se, säger han. 

Ernstson tillbaka

På spelarfronten har det skett ganska få förändringar. En del unga killar har lyfts upp, men ett nyförvärv sticker ut mer än övriga. Max Ernstson lämnar SSL-klubben Jönköpings IK för moderklubben och blir förstås en stor tillgång. 

– Det är ett väldigt bra nyförvärv som jag är nöjd med. Annars har vi en bra mix av sådana som varit med på den här nivån tidigare och unga, hungriga grabbar. 

Vad vet du om serien?

– Jag vet inte så mycket, men jag har fått till mig att det ska vara en jämn serie. I division 3 förra året var det ett par bra lag, men en del håller inte samma nivå. Här är det mer jämn bredd på samtliga lag och det kommer bli tuffare för oss. Jag förväntar mig fler jämna matcher. 

"Annars är jag stöddig"

WIBK:s målsättning är tydlig. 

– Det är att hålla sig kvar. Säger jag något annat är jag stöddig. Nyckeln till det är att jobba vidare med det vi hade förra året. Vi ska jobba och slita som ett lag, tro på vår spelidé och på varandra. Då kan det bli väldigt bra. 

Det första testet kommer redan i kväll. KFUM Jönköping väntar på bortaplan.

– Vi har mött dem i division 3 och då var de riktigt bra. Det är ett stabilt lag i division 2 och det känns som en bra värdemätare. Det är inget topplag och inget bottenlag, så en bra premiärmatch på förhand. Det blir viktigt att vi behåller lugnet, det är mycket vilja i truppen, men vi måste ha tålamodet och ta ett byte i taget. 

Saknas gör Albin Liffner med en svullen fot. Philip Svahn följer med ned till Jönköping, men har ockå skadebekymmer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt