Annons:

Max Ernstsons Westerviks IBK förlorade på bortaplan på nytt. Foto: Ossian Mathiasson

WIBK ÅKTE PÅ NY BORTAFÖRLUST: "RÖRIGT OCH MISSTAG I ANDRA"

Westerviks IBK lyckades inte följa upp förra omgångens hemmaseger med någon poäng i svåra bortamatchen mot Sävsjö IBK. Det blev förlust med 3–7.

Annons:

Westerviks IBK har fått en tung start på bortaspelet som nykomling i division 2. I premiären mot KFUM Jönköping kammade laget noll och föll med 6–12. I lagets andra match på bortagolv blev det noll poäng på nytt. 

Spetsspelaren Max Ernstson gav visserligen laget ledningen efter drygt tolv minuters spel. Sävsjö kvitterade i slutminuterna av första perioden och ryckte ifrån till 4–1 halvvägs in i andra perioden. 

– Vi visste att det skulle bli tufft eftersom de åkte ur division 1 i fjol. Vi stod upp bra och svarade för en bra första period. Där är vi stabila och känner att vi är tillräckligt bra för att kunna fortsätta på den inslagna vägen och få chanser. I stället blev det rörigt i andra perioden med ett par misstag och vi gick bort oss, säger tränaren Christopher Malmberg. 

"Kom igång för sent i tredje"

Westervik var i behov av ett tidigt mål i tredje perioden för att få kontakt. Det var i stället Sävsjö som gjorde 5–1 efter 52.39 och 6–1 drygt nio minuter senare. 

WIBK reducerade två gånger om fram till 6–3 innan Sävsjö avgjorde med 7–3 i öppen bur. 

– I sista perioden steppade vi upp och tog tag i det igen. Sävsjö var kompakta framför kassen så det var svårt att komma in på dem. När vi väl fick två mål så var det för sent. Avslutningen var bra men det var synd att vi vaknade för sent. 

Bäst i WIBK var Gabriel Polgar och målvakten Jesper Ahnfeldt.

Fakta

Poäng, WIBK: Max Ernstson 1+0, Petter Gustavsson 1+0, David Samuelsson 1+0, Albin Liffner 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt