WIBK vann skotten stort - men förlorade med 11-2

Westerviks IBK åkte på en riktig stjärnsmäll i innebandytvåan i kväll. Trots 2-2 efter den första perioden och 41-23 i vunnen skottstatistik förlorade laget med 2-11 mot Carlshamn.

Westervik fick visserligen en usel start på matchen. För redan efter drygt två minuter låg Westervik under med 0-2, sedan Carlshamns mål kommit inom loppet av åtta sekunder.

I slutet av perioden satte dock hemmalagets Ronja Rosén två mål inom loppet av 25 sekunder, och oavgjort efter den första perioden i den dittills jämna matchen.

0-7 i andra perioden

Den andra perioden skulle sedan att bli en av de konstigaste som nog har setts i Bökensveds sporthall. Skottstatistiken slutade 7-7. Målmässigt slutade perioden 0-7.

På fem minuter i mitten av den andra perioden gick Carlshamn från 2-2 till 2-7, och matchen var avgjord.

I den tredje perioden gjorde gästerna ytterligare två mål och vann med 11-2.

I och med förlusten ligger WIBK på nionde plats efter tre omgångar med tre poäng.