Annons:

Westerviks IBK nära mäktig vändning efer svag första period

Max Ernstsson svarade för två mål när Westerviks IBK föll med 8-6 borta mot Nybro på onsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Westerviks IBK nära mäktig vändning efer svag första period

Westerviks IBK hamnade i ett målmässigt tungt underläge i den första perioden borta mot Nybro i kvällens match. I den tredje perioden inledde man ett mäktigt försök till upphämtning, men nådde inte ända fram.
–  Vi har inte råd med sådana dippar i varje match, summerar tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Westervik förlorade kvällens bottenmöte i innebandytvåan borta mot Nybro med 8-6. Bottenmöte kanske är elakt att säga redan efter fyra omgångar, men att Westervik och Nybro för närvarande ligger på de två sista platserna är onekligen otvivelaktigt.

– Det är synd. Precis som förra matchen är vi där och rår på dem. Sett till 60 minuter har vi inte varit sämre än våra motståndare i någon match, säger tränaren Christopher Malmberg efter matchen.

Har inte råd med dippar

Matchen var mållös i elva minuter, men sedan exploderade hemmalaget. På fem minuter gjorde man fyra mål, och 4-0 stod sig perioden ut.

– I alla våra förlustmatcher har vi haft någon rejäl dipp, och i dag var det den första perioden. Vi har inte råd med det. Vi var bra med de första fem minuterna, sedan agerade vi stressat i anfallszon och saknade vilja i kamperna i försvaret, säger Malmberg

WIBK var sedan klart bättre i den andra perioden. Christoffer Pettersson reducerade till 4-1 efter sex minuter. Nybro stack emellan med ett mål innan Max Ernstsson och Gabriel Åberg såg till att göra ställningen till 5-3 och match av det hela.

Nära mäktig vändning

Olyckligtvis för Westervik replikerade Nybro snabbt, och när 7-3 sedan kom i inledningen av den tredje perioden var uppförsbacken brant för WIBK.

Men laget gav inte upp:

48:52: 7-4, Max Ernstsson.
50:51: 7-5, David Samuelsson.
53:16: 7-6, Gabriel Åberg.

– Vi tar tag i matchen redan i den andra perioden, och i den tredje lägger vi i ytterligare en växel. Det var vår period och vi sätter bra press på dem, säger Christopher Malmberg.

"Riktigt surt"

Med drygt en och en halv minut kvar att spela tog Malmberg timeout och plockade målvakten Kasper Pettersson ur målet, men WIBK fick inte in kvitteringsbollen.

Istället drog man ett skott i blocket, spelet vände och det var hemmalaget som avgjorde genom att göra 8-6 i ett övergivet WIBK-mål med 26 sekunder kvar av matchen.

– Riktigt surt när vi vet att vi kan spela bra, men vi måste spela så hela matcherna, säger Malmberg, som inte ville lyfta någon spelare framför någon annan.

– Alla gjorde en mindre bra första period, och betydligt bättre i de två sista. Vi vinner och förlorar som ett lag.

Nästa match för WIBK är Hovmantorp hemma på fredag.

 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt