Annons:

VIBK ett av lagen som drabbas. Foto: Stefan Härnström

Så reagerar WIBK och VIBK på beskedet: "Fruktansvärt tråkigt"

Både Westerviks IBK:s herrar och Vimmerby IBK:s damer berörs av Smålands innebandyförbunds beslut på tisdagen. Säsongen pausas – till 24 november.
– Det är fruktansvärt tråkigt, säger VIBK-tränaren Tony Fridh.

Annons:

Fotbollen har redan upplevt och dessutom genomfört en mycket märklig coronasäsong. Nu är det innebandyns tur. Efter den stora ökningen av bekräftade fall i Småland har flera regioner i närområdet, däribland Jönköping, infört särskilda lokala restriktioner och allmänna råd.

Det får konsekvenser. Smålands innebandyförbund har tagit beslut att pausa flera serier, däribland Westerviks IBK:s herrars division 2-serie och Vimmerby IBK:s damers division 1-serie. 

Avbrottet gäller till och med 24 november i ett första skede. Det kan också komma att förlängas.

– Vi fick information här förut och det är både på gott och ont. Man måste följa restriktioner och åtgärder som görs för samhällets bästa. För vår del är det lite positivt eftersom vi är väldigt skadedrabbade. Nu hinner samtliga kanske återhämta sig tills det är dags igen. Nackdelen är att vi tappar matchtempo och sådär, säger WIBK-tränaren Christopher Malmberg. 

Har du förståelse för det här beslutet?

– Ja, det har jag full förståelse för. Man måste se det här i ett större perspektiv och hälften av lagen i vår serie är från Jönköping. Det är ett snabbt beslut, men jag fattar att man tar det. Sedan är det tråkigt, man vill hålla igång och spela. 

Är du rädd för att hela säsongen är i fara?

– Det vet man inte, det kanske blir samma restriktioner i Kalmar län framöver. Det finns en sån oro, men jag hoppas att vi kan fortsätta efter 24 november. 

"Kommer inte oväntat"

Tony Fridh, tränare i Vimmerby IBK, säger så här om beslutet:

– Det är skit, men det är som det är. Det kommer inte helt oväntat nu när det ökar och det är inte mycket att göra åt. Men jävligt tråkigt är det, säger han.

Känner du att hela säsongen ligger i farozonen?

– Jag vet inte, det finns säkert risk för det. Det är svårt att sia om det där, men det lär inte gå över snabbt. Det kan förlängas längre än 24 november och vi får se hur det utvecklar sig. Det är väldigt konstigt allting och vi får se hur man löser det för att alla matcher ska spelas. 

Både VIBK och WIBK kommer träna på tills några andra råd eller rekommendationer kommer även i Kalmar län. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt