Annons:

Amerikanen Josh Wilkins är petad när Västerviks IK på fredagen möter Troja/Ljungby på bortais. Foto: Bildbyrån

Amerikanen petad i returmötet mot Troja/Ljungby: “Konkurrens är bra”

Josh Wilkins fanns med i Västerviks IK:s laguppställning senast i 4-2-segern hemma mot Troja/Ljungby. På fredagen ställs lagen mot varandra igen och Wilkins kommer då inte finnas med ute på isen. Huvudtränaren Martin Gudmundsson har valt att peta amerikanen.

Annons:

Västerviks IK bröt den tunga förlusttrenden på fem matcher senast. Dessutom börjar flera spelare komma tillbaka i full form och konkurrenssituationen ökar i laget. Det får nu den 24-årige amerikanen Josh Wilkins känna på. Forwarden är petad i returmötet på bortaplan mot Troja/Ljungby, där Tobias Åhström istället får chansen.

 – Vi börjar hitta tillbaka till full trupp och då blir konkurrenssituationen hårdare. Det blir bra i längden för att kunna komma med en bra prestation i varje match. Konkurrens är bra och det är bra att vi kan driva på det sättet, säger VIK:s huvudtränare Martin Gudmundsson.

“Ett mentalt övertag”

Den mentala biten mot Troja/Ljungby blir nyckeln om VIK ska lyckas ta sin andra raka seger och bygga en vinnande streak.

 – Rent taktiskt kan vi inte göra så mycket annorlunda, det handlar om vad man kommer in med för inställning och arbetsetik. Någonstans har vi ett mentalt övertag när vi har vunnit tre raka mot Troja/Ljungby. Känslan är god när vi har fått in en trepoängare, och det var skönt att bryta den trenden. 

“Försöka utnyttja”

Martin Gudmundsson förväntar sig ett tuffare Troja/Ljungby imorgon (fredag).

 – Ja det skulle jag säga, kanske att Troja kommer ut lite hårdare och kaxigare på hemmaplan. Samtidigt är de inne i en trend (nio raka förluster) där självförtroendet inte är på topp och det ska vi försöka utnyttja. Det är viktigt att komma ut med en ödmjukhet och att de känner att vi är på rätt sida. 


Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt