Annons:

WIBK ÅKER UR DIVISION 2 –

WIBK åker ur division trots en stark säsongsavslutning. Foto: Pixabay

WIBK ÅKER UR DIVISION 2 – "EN STOR BESVIKELSE"

Westerviks IBK åker ur division 2. Laget vann visserligen måstematchen mot Sävsjö IBK med 8-6, men det räckte inte för att kravla sig upp på säker mark.
– Det är en stor besvikelse, säger spelande tränaren Andreas Rundberg. 

Annons:

Westerviks IBK gjorde vad man kunde och slog Sävsjö IBK med 8-6 på fredagskvällen. Trots den finfina insatsen räckte det inte till säkrat kontrakt. 

Slätafly bortabesegrade Hovmantorp och hamnade en poäng före WIBK i tabellen. Därmed ramlar Westervik ur division 2.

– Vi gjorde en jättebra match. Vi gjorde verkligen vad som krävdes av oss och det vi kunde påverka. Det var en grymt bra match från vår sida och imponerande att vi kommer upp och gör det, säger WIBK:s Andreas Rundberg.

Vad känner du för att det inte räckte hela vägen?

– Det är jättesorgligt att åka ur. Det är en stor besvikelse, men det är inte nu vi har misslyckats. Det var någonstans i mitten av säsongen, när vi inte vann några matcher på ett tag.

Är det något särskilt du kan peka på?

– Nej, men det är klart att som senaste veckan, när vi förlorade två på två dagar, är lätt att titta på. Överlag har vi inte vunnit tillräckligt.

Hur var stämningen efteråt?

– Det var kanonstämning ända tills matchen var slut. Då var det lite mer nedslaget när vi insåg att vi inte klarar oss kvar. Vi slet verkligen för de här tre poängen och var en poäng från att hålla oss kvar. Ges det någon möjlighet, av någon anledning, så är det skönt att vi är precis bakom. Vi tog en placering i alla fall. Vi gjorde vad vi kunde och jag är stolt över grabbarna. Vi föll med flaggan i topp. 

"Vill tillbaka"

Att börja prata målsättningar är förstås tidigt, men WIBK är tydliga med vad de vill.

– Självklart vill vi tillbaka direkt. Vi är för bra att åka ur. Tabellen ljuger väl aldrig, men vi är för bra för att åka ur. Den här säsongen var det oturligt många som åkte ur och våra poäng räcker inte. Vi avslutar mot riktigt starkt motstånd och vinner, så det finns väl någon form av glädje i det, även om det är jättesorgligt att åka ur.

Rundberg kommer bli kvar i alla fall.

– Ja, jag måste vara med och ta tillbaka laget.

Målskyttar i 8-6-segern mot Sävsjö var Petter Gustavsson 2, Max Ernstsson 2, David Samuelsson 2 samt varsin kasse från Philip Svahn och Joakim Klintorph.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt