Annons:

VIK möter förra sportchefen och hans nya lag – inga förändringar i truppen

Västerviks IK tar emot Södertälje SK på hemmais i Hockeyallsvenskans andra omgång. Martin Gudmundsson ser fram emot mötet med tidigare kollegan Emil Georgsson, som numera är sportchef i SSK. Foto: Bildbyrån

VIK möter förra sportchefen och hans nya lag – inga förändringar i truppen

Västerviks IK står inför ett speciellt möte i andra omgången av Hockeyallsvenskan. Södertälje SK, vars trupp formats av VIK:s tidigare succésportchef Emil Georgsson, står på andra sidan. 
– Södertälje är nybyggt då Emil har byggt om deras lag ganska mycket, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson inför mötet med sin tidigare kollega. 

Annons:

Emil Georgsson kom som spelare till Västervik under säsongen 2006/2007 och tillhörde klubben under alla år bortsett från säsongerna 2010/2011 och 2011/2012. 

Han axlade under de fyra senaste säsongerna rollen som sportchef i Västerviks IK och gjorde väldigt fina resultat innan han tackade för sig och skrev på för konkurrenten Södertälje SK i våras. 

Nu, redan i andra omgången, är det Södertälje SK med Emil Georgsson som sportchef som står för motståndet. 

– Jag och Emil hade en bra relation förra året, både privat och arbetsmässigt. Det ska bli roligt att få gå upp mot honom på det här sättet, men det är egentligen inget som man tänker på så. Det är ett jobb som alla andra jobb. Det kommer bli en tuff och rolig batalj, säger VIK:s tränare Martin Gudmundsson. 

Vad säger du om hans arbete med att sätta samman Södertäljes trupp?

– Med pengarna han har haft och förbrukat så tycker jag att han har satt ihop en spännande och stabil trupp med rolig spets. Cassels (Cole), Videll (Linus) och Luciani (Anthony) är skickliga spelare, säger Gudmundsson. 

"Sugna på mer"

Klassiska Södertälje SK tvingades till negativt kval mot Troja/Ljungby i fjol och fick verkligen bekänna färg. Övertidssegern i sjätte playout-matchen säkrade nytt kontrakt. 

– De kommer också från en säsong där de har med sig en ryggsäck som de på något sätt behöver skaka av sig. Att mentalt försöka få spelarna till att börja om och bygga nytt tror jag att de får jobba mycket med. Det är ett stort arbete som de behöver göra och det vänder de inte bara på en kväll. 

Västerviks IK vann fredagens seriepremiär mot Tingsryd efter formstarke forwarden Marcus Velas 2–1-mål i förlängningen. 

– Vi gjorde en bra första match och är sugna på mer. 

Vad tar du med dig för delar från premiärsegern mot Tingsryd?

– Ganska många delar. Jag tycker att vi rent strukturmässigt utan puck ser stabila ut och släppte inte till så många målchanser i fredags. Att det var så pass stabilt bakåt tar vi med oss. Vi skapade en del chanser så jag skulle vilja se att finishen blir bättre när vi väl får lägena och att vi har mer krispighet i avsluten och är sugna på att trycka dit den. Jag vet att grabbarna är det, men man behöver göra det också.

Mönstrar samma trupp som senast

Att få ner spelet bakom Södertäljes backar och börja bygga därifrån ser Gudmundsson som en nyckel till tre poäng i kväll. 

– Jag tycker att vi är starka och jobbiga när vi spelar på ett sådant sätt. Vi möter ett skickligt lag som spelar snabbt. Vi behöver få dem att spela mer utan puck än med puck. 

Västervik mönstrar samma trupp som senast. Vem som vaktar målet av Emil Kruse och Edvin Olofsson är inte bestämt. Alexander Hilmerson och Hugo Gabrielsson är inte tillgängliga. Hilmerson skadade knät på en träning under första träningsveckan och kollade upp sin skada hos en specialistläkare i Stockholm på tisdagen. 

– Vi får se vad de kommer fram till. Som det är just nu funkar det inte som det ska. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt