Annons:

Georgsson förlänger med SSK:

Emil Georgsson förlänger som sportchef för Södertälje SK till minst våren 2025. Foto: Bildbyrån

Georgsson förlänger med SSK: "Lockas av utmaningen"

Västerviks IK-ikonen och förre Vimmerby Hockey-spelaren Emil Georgsson förlänger sitt kontrakt som sportchef med Södertälje SK.
– Det vore att ljuga om jag skulle säga att jag inte lockas av utmaningen att ta SSK till SHL igen, säger han.

Annons:

Emil Georgsson värvades till Södertälje SK som ny sportchef inför säsongen 2022/2023 sedan klubben precis klarat av ett tufft negativt kval mot Troja. Dit kom han efter fyra framgångsrika säsonger på samma post i Västerviks IK.

På tisdagen meddelade Södertälje SK att sportchef Georgsson blir klubben trogen till minst våren 2025 efter att parterna ömsesidigt enats om att aktivera optionsåret i kontraktet.

"Lockas av utmaningen"

Enligt Emil Georgsson själv fanns det inga tvivel kring att förlänga kontraktet.

– Både jag och klubbledningen har haft möjligheten att avsluta samarbetet men för mig har det aldrig funnits några frågetecken eller tvivel. Jag trivs jättebra i SSK och vill vara med på resan vi påbörjat. Det har varit en både utmanande och utvecklande resa så här långt där jag tycker att vi gör små framsteg hela tiden. Allt vi gör är för att bli lite bättre varje dag och jag tycker till och med att vi till viss del ligger före den uppsatta planen, säger han till klubbens hemsida.

– Förra året var vi med och krigade om en tredjeplats fram till sista omgången och det visar på att vi har något bra på gång. SSK är lite utav en ”sleeping giant” och det vore att ljuga om jag skulle säga att jag inte lockas av utmaningen att ta SSK till SHL igen. Alla möjligheter finns, det är en tuff resa men en lockande utmaning.

"Oerhört glada"

SSK:s klubbdirektör Robban Andersson är glad över förlängningen:

– Emil kom till SSK när vi var i ett utsatt läge efter en tung säsong, han kom in med en tydlig vision och var en positiv kraft i det förändringsarbete som då startade. Det är en spännande resa vi påbörjat och jag tycker att Emil gjort det väldigt bra hittills.

– Vi har under två säsonger nu, med Emil i spetsen, renoverat och byggt om hela sportorganisationen för att ge oss själva förutsättningar att vara med och utmana uppåt. Vi är oerhört glada över att han stannar i SSK och fortsätter arbetet som sportchef och jag ser framemot att se vad vi kan åstadkomma härnäst, säger Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt