Annons:

Seger – men VIK får göra sig redo för playout

Emil Kruse var en av flera spelare som gjorde bra ifrån sig i segermatchen mot BIK Karlskoga. Foto: Bildbyrån

Seger – men VIK får göra sig redo för playout

Västerviks IK övertygar mer och mer.

Även om laget fortfarande har en teoretisk chans att nå säker mar är förmodligen verkligheten att VIK får spela playout.

– Vårt mål är att få upp farten på laget och bli ännu bättre och då ska det till mycket om vi inte ska vinna playoutspelet. Den teoretiska chansen att slippa spela playout är inget vi räknar med. Ta in nio poäng på fyra matcher är otroligt svårt, det är så mycket som måste gå oss i händerna, säger assisterande tränaren Ragnar Karlsson.

Annons:

VIK har tagit sex poäng mot Karlskoga på drygt en vecka och som givetvis gett spelarna mycket självförtroende och förmåga att gå för att vinna och inte gå för att inte förlora.

– Vi gör en sammantaget bra match över 60 minuter och det positiva är att grabbarna krigar och kämpar i 60 minuter. Jag anser att vi vinner helt rättvist och att det var en välförtjänt seger. Vi gjorde en mycket bra första period men fick för dålig utdelning. Spelmässigt var vi klart bättre än BIK. I andra var det lite som vanligt att vi blev tillbakatryckta men defensivt gjorde vi en riktigt bra match och höll undan. I tredje hade vi bra koll på spelet även när Karlskoga plockade ut målvakten på slutet, säger Ragnar Karlsson.

 Cole Ully klev fram

Det var många spelare som visade att de vill vara med även i fortsättningen.

– Cole Ully kom igång riktigt bra idag och visade att han har en hög kapacitet. Han kommer att bli bättre och bättre. Han spelade riktigt ihop med Ludwig Stenlund med bra målpassningar. Simon Suoranta klev också fram idag. Hans 4–2-mål var viktigt. Det började med att han täckte skott och sedan slet åt sig pucken på egen blå och fick friläge och satte pucken.

– Emil Kruse i målet var riktigt bra och även backarna Anton Schagerberg och lagkaptenen Erik Gustafsson. Sammantaget var det en lagseger där alla gjorde ett bra jobb och som vi måste fortsätta med, säger Ragnar Karlsson.

AIK borta på tisdag

Nästa match för VIK är borta mot AIK på Hovet på tisdag. AIK gick på pumpen hemma mot Björklöven i går och föll med 1–5.

– Det är alltid extra kul att åka till Hovet och spela. Vi siktar på en ny trepoängare och samma hårda jobb som idag, säger Ragnar Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt