Annons:

Målvaktsförstärkningen debuterar när VIK tar emot klassiska storlaget

Pontus Eltonius får chansen mellan stolparna när Västerviks IK tar emot serieledaren Brynäs IF på hemmais i kväll. Foto: Bildbyrån

Målvaktsförstärkningen debuterar när VIK tar emot klassiska storlaget

Västerviks IK har tagit in målvakten Pontus Eltonius på lån från SHL-klubben Modo. I kvällens allsvenska hemmamatch mot Brynäs IF får han chansen att visa vad han går för,.  
– Han är fokuserad och laddad, säger VIK-tränaren Nichlas Falk. 

Annons:

Det klassiska storlaget Brynäs IF gästar ACT-hallen i Västervik på fredagskvällen. En på förhand tuff uppgift för Västerviks IK som blandar och ger och är cementerade i botten av Hockeyallsvenskan. 

Att det finns kapacitet har Västervik visat när de har besegrat Björklöven och Djurgården på hemmais. Nu är siktet inställt på att försöka bräcka serieledaren vars målsättning är att ta klivet tillbaka till SHL. 

– Det kommer bli en rolig match med mycket folk och klassiskt lag på andra sidan. Alla sittplatsbiljetter är sålda och jag har förstått det som att det bara finns ståplatsbiljetter kvar, säger VIK-tränaren Nichlas Falk. 

Det borgar för en trevlig kväll?

– Ja, verkligen. Nu ska vi bara försöka prestera på isen också, säger Nichlas Falk. 

"Får inte fundera så mycket"

Västervik gjorde en svag insats i Nybro i onsdags. Falk vill gärna se ett aktivt och rörligt Västervik mot Brynäs i afton. 

– Vi får inte fundera så mycket. Det gäller att låta benen gå, läsa av varandra i olika situationer och inte stå och titta på vad lagkamraten gör. Jag vill se att vi är i rörelse och ligger steget före. Vi är som bäst när vi går för det, inte funderar så mycket och har ett agerande istället för ett reagerande. 

Det påminner om matcherna mot Djurgården och Björklöven?
– Det är det jag hoppas ska komma till i dag. Brynäs är ett sjukt bra lag. Vi behöver fokusera på vår prestation och göra sakerna som vi pratar om så bra som möjligt för att kunna få stopp på dem men även kunna ha ett eget bra anfallsspel. 

Brynäs gjorde tio (!) mål i senaste matchen mot Östersund och är det lag som har gjort flest antal mål. Västervik är å andra sidan det lag som har släppt in flest mål, 107 till antalet. 

– De har en av ligans dyraste trupper och det är kvalité på alla positioner. De är inte oslagbara för det. När vi möttes i Västervik förra gången kom de från en torsk och var rejält revanschsugna. Vi hoppas att de är lite mätta idag. 

Debut för nye målvakten

Phil Marinaccio och Alex Ciernik missar matchen och Elias Ulander är tillbaka från sjukdom. 

– Vi får se hur mycket speltid det blir för Elias då han gjorde sin första träning nu i morse. 

Pontus Eltonius, målvaktslånet från Modo, gör debut i VIK-målet i kväll. 

– Det blir spännande att se honom i matchspel. Edvin (Olofsson) gör absolut ingen dålig match för oss senast mot Nybro, det var han som höll oss kvar i första perioden. Nu vill vi låta Pontus komma i spel och känna på det. Det finns väl ingen mer inspirerande match än att göra det mot Brynäs som siktar på att ta sig tillbaka till SHL. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt