Annons:

HÄR ÄR DOMEN – SÅ MÅNGA MATCHER FÅR VIK-KAPTENEN

VIK-kaptenen Anton Svensson stängs av i två matcher. Foto: Bildbyrån

HÄR ÄR DOMEN – SÅ MÅNGA MATCHER FÅR VIK-KAPTENEN

Västerviks IK:s lagkapten, Anton Svensson, åkte på ett matchstraff i den tredje perioden mot Almtuna igår. Nu har disciplinnämnden fattat sitt beslut. 

Annons:

Dessvärre för VIK blir Anton Svensson avstängd. Han stängs av i två matcher mellan 30 november och 6 december. Anton Svensson har yttrat sig efter anmälan och gett sin förklaring.

"Jag kommer från hans vänstra sida med båda skridskorna i isen och händer och axlar nere. Jag tar inga skär från att jag kommer in i vår egna försvarszon. När jag är på väg att tackla honom så gör jag ingen uppåtgående rörelse och jag träffar hans vänstra axel med min högra axel. Han faller till isen och håller sig direkt om sin vänstra axel. Jag anser att det inte är någon träff mot huvudet utan att tacklingen tar på utsidan av hans vänstra axel. Ledarna och sjukvårdarna har även kollat till spelaren i Almtuna och det är axeln som fått smällen, ingenting med huvudet", skrev Anton Svensson. 

Men disciplinnämnden gör en annan bedömning och anser att filmsekvensen ger stöd för uppgifterna. Nämnden ger tre nyckelfaktorer till den två matcher långa avstängningen:

*Tacklingen utdelas från blind side på en spelare i en sårbar position.

*Tacklingen är respektlös.

*Skaderisk.

Disciplinnämnden var enig i sitt beslut. Anton Svensson missar nu matcherna mot Tingsryd och Karlskoga.

Vi har sökt Nichlas Falk för en kommentar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt