KLAR SEGER FÖR KALMAR I DERBYT MOT VÄSTERVIK

Theo Theocharidis Kalmar vann derbyt mot Västervik. Foto: Bildbyrån

Det blev en klar seger för Kalmar HC i derbyt borta mot Västerviks IK. Gästerna vann länskampen och sexpoängsmatchen med hela 4-1.

Det blev en riktig mardrömsstart på matchen för hemmalaget Västerviks IK. Robin Carlsson åkte ut för hooking redan efter 23 sekunder. Med 20 sekunder kvar av powerplayet kom också 1-0 för gästande Kalmar HC.

Roni Allen satte 1-0 framspelad av Sebastian Ottosson och Jimmy Andersson.

Cirka tio minuter senare kom även 2-0 för Kalmar. Markus Palmberg var målskytt med assist till Teemu Olavi Lepaus och Teemu Väyrynen.

Fick kontakt

VIK skulle emellertid snabbt få kontakt igen. Filips Buncis satte 1-2 med drygt sju minuter kvar av perioden. Anton Svensson och Vaclav Karabacek fick passningspoäng.

Närmare kom aldrig Västervik. I upptakten av den andra perioden kunde Roni Allen göra sitt andra derbymål. Även den här gången i spel fem mot fyra. Assisten svarade Jimmy Andersson och Teemu Väyrynen för.

Västervik hade sedan två chanser i spel fem mot fyra utan att målmässigt närma sig motståndarna från Kalmar. I stället kunde Theoklis Theocharidis avgöra matchen när han satte 4-1 i slutminuterna.

Bråk mot slutet

Efter en boarding från Vaclav Karabacek blev det sedan ordentligt grinigt och tre Kalmarspelare fick matchstraff. Det fick även tre Västerviksspelare. Det rörde sig om Karabacek, Buncis, Macoy Erkamps respektive Martin Schreiber, Kim Strömberg och målskytten Theocharidis.

Segern var Kalmars tredje derbyseger mot Västervik. Vid hemmavinst hade differensen mellan lagen endast varit sex poäng. Nu är det istället tolv poäng som skiljer lagen åt.