Annons:

Albin och Sigge till nytt TV-pucksläger: ”Vore väldigt coolt”

Albin Westerlund och Sigge Stoltz fortsätter jaga en plats i Smålands kommande TV-pucklag. Foto: Privat

Albin och Sigge till nytt TV-pucksläger: ”Vore väldigt coolt”

Kampen om platserna i Smålands kommande TV-puckslag går vidare. Om några dagar är det dags för ett nytt läger, den här gången över tre dagar. Västervikskillarna Sigge Stoltz och Albin Westerlund finns med i truppen även denna gång.

 

 

 

– Det blir svårt, men jag tror att mina chanser är goda, säger Sigge Stoltz.

Annons:

Nyligen träffades ett 30-tal småländska spelare födda 2009 i Västervik för matcher mot Östergötland. Två av de uttagna spelarna var Sigge Stoltz och Albin Westerlund från Västerviks IK.

– Det gick väl bra, jag är nöjd med min insats där. Det enda som inte var så bra var att jag inte satte mina lägen, säger Sigge Stoltz.

14-årige Stoltz är forward och beskriver sig själv som spelare så här:

– Jag jobbar hårt åt båda hållen, i både defensiven och offensiven.

”Gillar att tacklas”

Lagkamraten i VIK, backen Albin Westerlund, är en mer defensivt inriktad spelare.

– Jag är en hyfsat stor kille som gillar att tacklas, göra bra pass och att peppa laget, säger Albin Westerlund.

Nu är 4 målvakter, 12 backar och 18 forwards uttagna till ett viktigt tredagars-läger i Gislaved 22-24 mars. Nyligen fick Sigge Stoltz och Albin Westerlund veta att de får chansen att visa upp sig på nytt där.

– Det ska bli kul att få åka iväg på ett tredagarsläger och det är bara hoppas att man tar sig vidare därifrån, säger Sigge Stoltz.

Möter Västergötland

De uttagna spelarna träffas på fredagskvällen och efter information väntar en internmatch. På lördagen blir det bland annat flera ispass och ett längre teoripass. Under den sista lägerdagen delas Småland upp i två lag som kommer att spela matcher mot Västergötland.

Detta är sista chansen för spelarna att visa att de ska ha en plats i Smålands lag i Aprilcupen. Till den cupen kommer att tiotal utespelare att plockas bort jämfört med truppen som är uttagen till lägret i Gislaved.

– Jag tror att allt avgörs på det här lägret. När de gör nästa uttagning kommer det bara vara 20 utespelare kvar, säger Albin Westerlund.

Klev upp i J18-laget

De båda VIK-spelarna är nöjda med sina säsonger.

– Säsongen har varit ganska bra och jag tycker att jag har förbättrat mig. Jag har spelat mest i U16-laget, men även tränat lite med J18, säger Albin.

– Det har gått bra. I början spelade och tränade jag bara med U16 och sen blev det matcher med J18 till och från. Mot slutet av säsongen blev jag helt uppflyttad till J18 plus att jag fortsatte att spela matcher med U16, säger Sigge.

De tänker förbereda sig på bästa sätt inför lägret i Gislaved.

– Det är bara att träna hårt i veckan med några pass på is och gym på det. Sen blir det att käka bra och sova mycket, säger Albin Westerlund.

”Sätta dit puckarna”

Hur ser de då på sina chanser att komma vidare och ta en plats i laget till Aprilcupen?

– Det blir svårt, men jag ska göra allt jag kan för att komma med och jag tror att mina chanser är goda. Jag ska fortsätta jobba hårt och sätta dit puckarna den här gången, säger Sigge Stoltz.

– Det finns en del riktigt duktiga spelare och vissa tror jag nästan är klara redan. Jag tror att det blir väldigt tufft, säger Albin Westerlund.

Är drömmen att spela TV-pucken i höst?

– Dröm och dröm, men det vore väldigt coolt. TV-pucken är ju väldigt stort i Sverige, konstaterar Westerlund.

TV-pucken för spelare födda 2009 spelas under hösten, med finalspel i Upplands Väsby mellan den 31 oktober och 3 november.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt