Annons:

Västervik vill påbörja ny hemmastreak:

Mads Hansen är en av sju förare i Västerviks lag mot Rospiggarna. Foto: Arkivbild

Västervik vill påbörja ny hemmastreak: "En match vi ska ha"

Västervik Speedway inledde säsongen med seger borta mot Vargarna (47-43). Nu väntar Rospiggarna i hemmapremiären.
– Det är en match vi ska ha, säger lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

Efter förra veckans tajta premiärseger för Västervik Speedway väntar nu årets första hemmamatch för silvermedaljören från förra säsongen. Rospiggarna från Hallstavik, som åkte på stortorsk i premiären mot Lejonen, kommer till Hejla Arena.

– Det är alltid roligt med hemmapremiär. Det är perfekt att vädret rättat till sig och det här ska bli skoj, säger Morgan Andersson, lagledare i Västervik.

Just Rospiggarna nämns inte direkt i förhandssnacket och åkte på en svidande 36-54-förlust i premiären hemma mot Lejonen. Rospiggarna saknar de där riktiga stjärnorna, men har bland annat Antonio Lindbäck och Dimitri Bérge i laget. 

– Vi har respekt för alla lag, men det är en match vi ska ha. Jag har full respekt för att några i deras lag kan vara snabba på vår bana och vi har haft problem med dem vissa gånger, men vi ska ösa på. Det finns bonuspoäng att jaga i slutändan.

På reservplats har man Oskar Polis och Victor Palovaara. 

– Det är ett bra reservpar givetvis, men det här är ett lag vi ska klara av hemma. Samtidigt har vi ett delvis nytt lag med tre nya förare och då är det viktigt att komma igång bra. Det är ingen nackdel att inte ha det namnstarkaste laget emot i första hemmamatchen innan det hettar till i några andra matcher.

Given laguttagning

Västervik kommer å sin sida med exakt samma lag som mot Vargarna. Under måndagen tränar en del av förarna tillsammans på Hejla Arena.

– Vi har Luke Becker, Max Fricke, Mads Hansen och Anton Karlsson här i dag. Vi skulle ju kört press and practice förra veckan, men då satte regnet stopp. Vi kunde inte köra på grund av det. 

Västervik har varit extremt hemmastarkt och förlorade endast finalmatchen på hemmaovalen den gångna säsongen. Nu vill man inleda en ny hemmastreak.

– Vi hade 21 raka innan förlusten i finalen. Vi vill påbörja en ny streak såklart, men det första målet är att vinna matchen och få till en bra tävling. 

Var laguttagningen given den här gången?

– Den här gången var det givet. 

Fakta

Västervik:

1) Robert Lambert

2) Mads Hansen

3) Max Fricke

4) Bartosz Smektala

5) Jacob Thorssell 

6) Anton Karlsson

7) Luke Becker

Rospiggarna:

1) Dimitri Bérge

2) Jakub Jamrog

3) Wiktor Przyjemski

4) Sebastian Szostak 

5) Antonio Lindbäck

6) Oskar Polis

7) Victor Palovaara

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt