Annons:

VIK:S SKATTESKULD NU TVÅ MILJONER: ”INGET ATT OROA SIG FÖR”

De förfallna skatteskulderna uppgår nu till två miljoner kronor för Västerviks IK A-lag AB. Genrebild. Foto: Bildbyrån

VIK:S SKATTESKULD NU TVÅ MILJONER: ”INGET ATT OROA SIG FÖR”

Sportsligt ser Västerviks IK ut att få ihop ett urstarkt lag till den kommande säsongen i Hockeyettan. Det ekonomiska läget ser dock allt annat än bra ut. Och skatteskulden växer. Mellan den 1 april och 31 maj har det tillfälliga skatteanståndet för Västerviks IK A-lag AB ökat med ytterligare 800 000 kronor och är nu uppe i drygt 1,9 miljoner kronor.

Annons:

Under de tre senaste veckorna har dessutom ytterligare skatteskulder och ansökningar om betalningsföreläggningar hos Kronofogden kommit på närmare 400 000 kronor.

Den här veckan lämnades en ansökan om betalningsföreläggande in från ett säkerhetsföretag på 41 906 kronor, den 1 juni tillkom 265 800 kronor på skattekontot och veckan dessförinnan ansökte ett mjukvaruföretag inom sportbranschen om ett betalningsföreläggande på 87 500 kronor.

Ingen anledning till oro

Det som tynger mest är så klart de förfallna skatteskulderna. Men någon anledning till oro finns inte, säger klubbens ordförande Urban Widén.

– Absolut inte, det finns inget att oroa sig för. Allt är under kontroll, och att skatter går upp och ner i ett företag som omsätter 20 miljoner kronor är inget konstigt. Dessutom håller vi på att göra årsredovisningen nu och då skjuts ofta skatter framåt beroende på om man har ett positivt eller negativt resultat, säger Widén.

Hur ser planen ut för att lösa de två miljonerna till Skatteverket?

– Vi kommer lösa det och betala när vi får in pengar. Det bästa är att komma på årsmötet på söndag – där berättar vi hur vi har tänkt lösa situationen och om kommande satsning.

Hänvisar till årsmötet

I mitten av mars berättade Urban Widén att en grupp privatpersoner skulle gå in och betala klubbens skuld till Kronofogden som då uppgick till 900 000 kronor.

Till Västerviks-Tidningen sa Widén då att ” Vi kan säga att det är ett lån nu, men det kommer att övergå i en annan form”. Hur det har blivit med detta är ännu oklart.

– Det är samma sak där. Vi kommer berätta mer på årsmötet på söndag.

Du kan inte berätta nu?

– Nej, vi vill inte föregå årsmötet, utan ge informationen till våra medlemmar först. Men jag kan lova att det kommer vara mycket positivt på söndag.

Kommer ni klara kravet på åtta procent av omsättningen i eget kapital?

– Ja, det kommer vi göra. I Hockeyallsvenskan räknas koncernens ekonomi, i Hockeyettan räknas ekonomin för föreningen där licensen ligger. Och föreningen Västerviks IK kommer klara åtta procent i eget kapital.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt