Annons:

Öhman sänkte gamla laget: ”Visste vad jag skulle göra”

Victor Öhman blev en av de stora hjältarna i kvällens derby mot gamla klubben Oskarshamn. Foto: Viktor Allvin

Öhman sänkte gamla laget: ”Visste vad jag skulle göra”

Victor Öhman såg ut att bli hjälte under ordinarie tid. IK Oskarshamn kvitterade sent – och Öhman fick i stället ta hjälterollen i straffläggningen.
– Jag har gjort den straffen några gånger tidigare, säger han efter 3–2-segern.

Annons:

Kvällens fjärde derby mellan Västervik och Oskarshamn blev underhållande och Västervik vet verkligen hur man får länsrivalen på fall. 

Efter IKO:s seger i första derbyt har Västervik radat upp segrar och i kväll kom tredje raka derbysegern. 

Victor Öhman satte 2–1 i powerplay en bit in i tredje perioden när han snappade upp en förlupen puck och hittade en lucka på målvakten Adam Åhman. 

– Jag har faktiskt inte haft något sådant mål i år där pucken har trillat ner på min klubba. Jag brukar faktiskt ha fler sådana mål, säger Victor Öhman och fortsätter:

– Man ska sig in framför mål, det är där målen görs. Jag har nog inte varit där tillräckligt mycket så det är något som jag måste tänka på och bli bättre på. 

Öhman, som inledde säsongen i Oskarshamn och gick tillbaka till Västervik efter några månader, fick inte bli derbyhjälte under ordinarie tid. 

Oskarshamns Nicklas Heinerö förstörde feststämningen när han sköt 2–2-kvitteringen med två minuter kvar.

– Vi var tvungna att bita ihop efter deras kvitteringsmål, det var extremt surt att vi släppte in det målet, säger Öhman. 

I den mållösa förlängningen var Västervik närmast ett segermål och när det kommer till straffläggningar har VIK prenumererat på segrar. De tog säsongens åttonde straffseger då Emil Kruse spikade igen och Victor Öhman satte straffläggningens enda straff. 

– Förlängningen var vår och vi är grymt starka på straffar. Vi har inte förlorat någon straffläggning i år, säger Öhman. 

Vad tänkte du när du skulle slå din straff?

– Jag har gjort den straffen några gånger tidigare och la ett antal straffar på Åhman (Adam, målvakt i IKO) i början av säsongen. Jag visste vad jag skulle göra. Den satt och det var skönt.

Parallellt med Västerviks match mot Oskarshamn tog Södertälje en stark seger borta mot Modo och klev förbi VIK i tabellen. 

Med tre omgångar kvar ligger SSK en poäng före VIK och äger just nu den sista platsen till slutspelsserien efter grundserien. 

– Det är i alla fall skönare att det är den kampen i år än vad det var i fjol. Vi har ett bra utgångsläge och det känns som att vi har ett bra spelschema. Det ser bra ut men vi ska göra vårt också. 

VIK har två av de tre sista matcherna på hemmais mot Almtuna och Vita Hästen och möter Tingsryd på bortais i näst sista omgången. SSK möter tre topplag: Oskarshamn (hemma), AIK (hemma) och Karlskoga (borta). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt